Prati nas

Vijesti

Opljačkana

Umirovljenica (72) nasjela na lažan posao: Mislila je da trguje zlatom i naftom

Želeći zaraditi što brže i što više, neki nasjedaju na lažne poslove trgovine u što, ažalost, ulože i cjeloživotnu ušteđevinu.

Objavljeno

|

Umirovljenica nasjela na lažan posao i ostala bez novca.
ilustracija: S. Bura/mj

72-godišnja žena prijavila je varaždinskoj policiji da je žrtva prevare nepoznatih osoba. Prema prijavi, tijekom listopada 2022. godine telefonom ju kontaktirala nepoznata osoba i ponudila joj rad na jednoj digitalnoj platformi.

“Posao” žrtve bio je da ulaže novčane iznose za kupnju razne robe na globalnom tržištu, od zlata, nafte, žitarica, rude i drugo te da takvu robu dalje prodaje prema analizama i uputama djelatnika platforme, pri čemu je trebala ostvariti profit.

Navedena je od listopada 2022. do srpnja 2023. godine uplaćivala razne iznose na dostavljene brojeve računa, ukupno oko 33.000 eura. Kad je nazvala broj telefona s kojeg joj je ponuđen posao i rekla da želi podići svoj novac i profit, više se nije mogla prijaviti na platformu, niti joj je vraćen novac.

Oglas

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.