Prati nas

Povjerljivo

druga (ne)sreća

Uzalud vam trud svirači: ‘Udala sam se za bivšeg muža, opet me prevario’

Druga sreća s istim partnerom može biti prilika za novi početak na stabilnijim nogama, ali često donosi i repove iz prošlosti. Iako neki parovi uspiju izgraditi jaču vezu, mnogi se opet suočavaju s istim problemima i na kraju ponovo propadnu.

Objavljeno

|

Kako imati dobar odnos svekrve i snahe?
ilustracija: S. Bura/mj

O iskustvu stupanja u brak dvaput s istom osobom, na platformi Quora pisala je sudionica rasprave Linda, koja je danas u trećem braku. “Dvaput sam se udala za istog čovjeka i to je bilo glupo. Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada i to je tako. Nas dvoje nismo trebali biti zajedno ni prvi put, a kamoli drugi. Jedini plus je to, što smo tijekom drugog pokušaja braka dobili divnu djecu. Iz te perspektive nije mi žao, ali da sam znala ono što znam sada, kao potpuno zrela osoba, ne bih tako postupila. Više nimalo ne vjerujem u bajke o vječnoj sreći”, piše u uvodnom dijelu ispovijesti.

“Ispričat ću vam kako je to išlo. Od svog muža prvi put sam se razvela nakon sedam godina braka, jer sam saznala da me prevario. U te tri godine koliko smo bili razvedeni, nismo se viđali u smislu izlaženja, ali me on uporno molio i molio da ga primim natrag. U to vrijeme sam se čak viđala s jednim uglađenim i visoko pozicioniranim gospodinom koji je radio u zrakoplovstvu i skidao mi zvijezde s neba”, priznala je.

“No, moj bivši je bio toliko uporan da sam mu popustila. Za njega sam se ponovo udala tri godine kasnije. Oprostila sam mu, i kako to već biva, sve pripisala ‘krizi sedme godine’. Glupa ja! Ponovo smo se vjenčali, zajedno kupili kuću. Oboje smo radili i imali slične interese jer smo oduvijek radili u istoj branši. Činilo se da ćemo uspjeti”, opisuje nadalje gospođa Linda.

Oglas

20 godina starija

“Uglavnom, uložila sam još deset godina svog života u blaženom braku, barem sam to tako vidjela. I, pogodite što. Da, njegov veliki karakterni nedostatak ponovo se ispoljio! Iskreno slutim da nikad nije ni nestao. Nova žena, nove smicalice. Ponovno sam podnijela zahtjev za razvod!” opisuje i naglašava da je suprug i ovaj put bio pun kajanja te su se razveli sporazumno.

“Tada smo oboje znali da je naš brak stvarno gotov. Je li on dobar čovjek osim što ima taj veliki karakterni nedostatak zbog kojeg sam znala da se nikad neće promijeniti? Vjerojatno je, ali ja preko prevare ne mogu. Jesam li ga mrzila i mrzim li ga još uvijek? Pa, u svakom sam slučaju bila očajna jer sam sada bila deset godina starija, još više razočarana. Još godinama poslije sam se mentalno odvajala od te bajke”, priznala je.

“Danas imam 77 godina. Nedavno sam se, nakon što sam sedam godina bila sama, ponovo udala. Osjećam se i ponašam kao da mi je 57. Obiteljski geni su mi bili naklonjeni jer sam još vitalna. To govorim da svima pokažem da nikada nije prekasno za novi početak! Primijetite u mojoj ispovijesti i to, da bivšeg ne zovem pogrdnim imenima jer smatram da ne možemo gajiti mržnju i biti ogorčeni, a živjeti sretan život”, napominje.

“Bih li nazvala bivšeg muža za uslugu, kad bi mi trebala njegova pomoć? Da, i sigurno bi mi pomogao, ne očekujući ništa zauzvrat jer me pamti kao ženu koja ga je istinski voljela. Zna da je izgubio ljubav svog života. Ne održavamo kontakt, jednom sam mu poslala poruku i tražila recept za jelo od rakova. Nitko to ne umije bolje pripremiti! On mi je uzvratio porukom i napisao da se nada da sam sretna”, riječi su kojima je umirovljenica Linda završila svoju ispovijed.

Iznervirali i suca!

Potom se oglasila još jedna žena koja se također dvaput udala za istog muža. “Obje sam pogreške napravila u mladosti. Prvi put sam se za njega udala s 24 godine, a drugi put s 26 godina. U oba me braka prevario, oba puta sam hrabro podvukla crtu. I dobro da jesam, jer ne živi daleko od mene pa znam što se događa s njim”, napisala je.

Potom otkriva da se njezin bivši skrasio s drugom ženom koja je 35 godina tolerirala njegovne ljubavne izlete. “Šutjela je jer je brinuo o njoj i njihovih troje djece. Sada, kada su u sedamdesetim godinama života, više ju ne vara, ali ima zdravstvenih problema. Ona se brine o njemu. To je baš tragikomično”, piše nadalje.

Na kraju je napisala i kako je tekao njezin život. “Nakon razvoda, provela sam 13 godina sama. Nakon toga sam se ponovo udala, kad sam bila sigurna da sam ovaj put pronašla svoju srodnu dušu. Živjeli smo lijepo do prije deset godina, kad je preminuo. Nisam se ponovo udavala.”

Jeste li iskušavali drugu sreću s istim čovjekom? što mislite o tome?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.