Prati nas

Vijesti

Doktor i udovac

Umirovljenica iz Bjelovara vjerovala je u ljubav, no ostala je bez 68.000 eura

Prevaranti ciljaju potencijalne žrtve na online stranicama za upoznavanje, ali koriste i društvene mreže i e-poštu kako bi uspostavili kontakt. Svjedoči o tome i najnoviji slučaj iz Bjelovara.

Objavljeno

|

Umirovljenica iz Bjelovara vjerovala je u ljubav s navodnim doktorom, no njezina potraga za srećom završila je prijevarom i gubitkom 68 tisuća eura.
ilustracija: S. Bura/mj

73-godišnja umirovljenica s bjelovarskog područja policiji je jučer prijavila nevjerojatnu priču koja bi mogla poslužiti kao scenarij sapunice. Naime, prije otprilike godinu dana, putem društvene mreže, upoznala je misterioznog stranca koji se predstavio kao ugledni doktor i udovac. Požalio joj se da je zarobljen u ratnom kampu.

Njegove riječi bile su pune obećanja, romantike i nade – tvrdio je da želi napustiti to opasno područje i doći u Hrvatsku kako bi s njom sklopio brak i započeo novi život.

Potaknuta nadom u ostvarenje romanse koju je čekala čitav život, tijekom godine dana uplatila je na razne bankovne račune u inozemstvu nevjerojatnih 68 tisuća eura. Troškovi su uključivali navodnu avionsku kartu, pratnju do aerodroma, ležarinu prtljage i brojne druge “nužne” troškove koje joj je njezin virtualni princ uvjerljivo predstavljalo.

Oglas

Sve je izgledalo kao bajka, sve dok se sapunica nije pretvorila u tragediju. Nesretna umirovljenica shvatila je da je žrtva perfidnog prevaranta pa ja odlučila potražiti pomoć od Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. A policija upozorava druge romantične duše da su priče o ljubavi na internetu često samo iluzija. Nažalost, “princ” s druge strane ekrana uglavnom je običan prevarant, a ratni kamp samo kulisa u njegovoj priči.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.