Prati nas

Vijesti

Utorak

Špika: Sateliti vladajuće stranke žele opstruirati naš prosvjed za veće mirovine!

Od Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), koja je do vladajuće koalicije, u BUZ-u ne očekuju podršku. Također ni od vodstava Matice umirovljenika Hrvatske (MUH) i Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH).

Objavljeno

|

Umirovljeničke stranke koje surađuju s HDZ-om
Milivoj Špika (scr: HDZ/Youtube)

U utorak, 1. listopada, na Međunarodni dan starijih osoba, stranka Blok umirovljenici zajedno (BUZ) organizira prosvjed na Trgu bana Jelačića u Zagrebu koji će početi točno u podne. Kako prenosi N1, podršku du dobili od nekih sindikata i političkih stranaka, ali ne žele otkriti od kojih.

“To ćemo obznaniti koncem ovoga tjedna ili u ponedjeljak, dan prije prosvjeda. Ranije ne bih sad jer oni koji žele opstruirati prosvjed čine sve da ne uspije, a mi im ne želimo prije vremena dati previše informacija. Nakon što smo obavili razgovore s nekim sindikatima, njihovi su predstavnici bili pozivani na razgovore i dogovore”, kaže predsjednik BUZ-a Milivoj Špika.

Opstruirati ih žele, navodi, sateliti vladajuće stranke. “Naravno, ne čine oni to direktno. Nikoga ne možemo prozvati imenom i prezimenom, ali imamo informacije da će ta druga strana pripremiti neku igru kojom će pokušati skrenuti pozornost umirovljenicima s onoga što će se događati 1. listopada na Trgu bana Jelačića. Tamo će se vidjeti tko je na strani borbe protiv siromaštva umirovljenika, a tko je do toga doveo”, ističe. za N1.

Oglas

Od Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), koja je do vladajuće koalicije, u BUZ-u ne očekuju podršku. Također ni od vodstava Matice umirovljenika Hrvatske (MUH) i Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH).

“Čelni ljudi Matice i Sindikata su u specifičnom položaju budući da su članovi Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe. Oni su se slizali s vlašću, a iako kažu da svome članstvu ne brane dolazak na prosvjed, telefoni ipak rade, zovu se predsjednici županijskih, gradskih i općinskih organizacija te im se daju ‘dobronamjerni’ savjeti da im ne bi bilo baš dobro ići na prosvjed. No, javljaju nam se članovi i Matice i Sindikata. Mnogo njih će doći na prosvjed, a vodstva HSU-a, MUH-a i SUH-a postaju vodstva bez vojske”, kazao je Špika

Podrška koju je umirovljenicima dao Zoran Milanović puno im, kaže, znači, bez obzira na to što predsjednik Republike nije izvršna vlast. “Stvara se jedna konfiguracija političkih opcija koje su na strani programa koji mi zastupamo. A to je da prosječnu mirovinu treba što je moguće prije podići do 60 posto prosječne plaće. O modalitetima možemo razgovarati, ali ne i o cilju”, poručuje Špika.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.