Prati nas

Vijesti

Ćorak

Umirovljenici FBiH odustali od prosvjeda; odustali i od većih mirovina

Termin za održavanje prosvjeda je neodređeno prolongiran kako bi se Vladi dalo vremena da ispuni svoja obećanja.

Objavljeno

|

Zašto su umirovljenici sirromašni?
ilustracija: S. Bura/mj

Neće biti masovnih prosvjeda umirovljenika koji su u FBiH zakazani za 3. listopada. Naime, Savez udruženja umirovljenika FBiH odlučio je Vladi dati vremena da realizira postignuti dogovor.

Kako stoji u priopćenju, Upravni odbor je na osnovu izvještaja pregovaračkog tima Saveza o zaključcima usvojenim na sastanku u Vladi FBiH 17. rujna i priopćenja Federalnog ministarstva rada i socijalne politike o održanom navedenom sastanku, podržao postignuti dogovor s Vladom FBiH i bit će uporan u zahtjevu za njegovu realizaciju.

Na tom sastanku odlučeno je kako zbog zakonskog uporišta neće biti izvanrednog usklađivanja mirovina, što je bio jedan od zahtjeva umirovljenika, ali su donesene odluke o isplati jednokratne pomoći, formiranju Vijeća umirovljenika, radu na izmjenama i dopunama Zakona MIO, kao i o izdvajanju milijunskih iznosa za banska liječenja.

Oglas

U slučaju da Vlada FBiH ne ispoštuje postignuti dogovor, Upravni odbor Saveza će odrediti novi termin i održati mirne prosvjede umirovljenika u Federaciji BiH, priopćio je Upravni odbor Saveza udruženja umirovljenika u FBiH uz obavijest kako je Vladi predložen sastav radne grupe koji će raditi na izmjenama i dopunama spomenutog Zakona.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.