Prati nas

Vijesti

Veći kabinet

BUZ podržava Milanovića: Hoće li Špika postati savjetnik za umirovljenike?

Milanović iskazuje veliko razumijevanje i daje podršku za prijedloge BUZ-a za rješenje rastućeg siromaštva umirovljenika, on je i kandidat političkih opcija koje imaju slično razmišljanje, a u nekim dijelovima i vrlo slične prijedloge za rješenje glavnog problema koji tišti umirovljenike, navodi prvak BUZ-a.

Objavljeno

|

Što je obećano umirovljenicima?
Milivoj Špika (scr: HRT)

Blok umirovljenici zajedno (BUZ) na nadolazećim predsjedničkim izborima podržat će aktualnog predsjednika Zorana Milanovića. To je očekivano, budući da parlamentarna Hrvatska stranka umirovljenika podržava HDZ-ovu saborsku većinu i predsjedničkog kandidata Dragana Primorca.

“Jedan od glavnih razloga zbog kojih smo se odlučili za Zorana Milanovića jest da je on praktično od početka svog mandata sve suprotno od onoga što predstavlja HDZ, a samim time i kandidata kojeg bi oni podržali”, rekao je predsjednik BUZ-a Milivoj Špika.

Špika smatra da je Milanović jedina barijera HDZ-u i politici Andreja Plenkovića koja sve više tendira ka jednom apsolutizmu na hrvatskoj političkoj sceni i koja se pokazala potpuno indolentnom, nezainteresiranom za rješenje problema umirovljenika.

Oglas

Špika je, kaže, iznenađen Milanovićevim poznavanjem problematike umirovljenika, a obećao je da će u Uredu predsjednika povećati tim savjetnikom za umirovljenike. “Nije se toga prvi dosjetio HSU ili Primorac, no mi to nismo spominjali”, napomenuo je.

HDZ-ov kandidat Dragan primorac nije im prihvatljiv izbor jer, kaže Špika, nije uputio “niti riječ kritike” politici HDZ-a i koalicije, iako je rekao da njegova 84-godišnja majka ne može bez njegove ili bratove pomoći. Također, Špika je podsjetio kako BUZ 1. listopada organizira prosvjed umirovljenika upravo radi “otuđenosti” Plenkovićeve vlade od umirovljenika i građana. Prosvjed je danas podržala i Stranka umirovljenika o čemu više pročitajte ovdje.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.