Vijesti

ZET o besplatnim vožnjama za umirovljenike: Završilo je prijelazno razdoblje

Prijelazno razdoblje završilo je 30. rujna. Bila su to četiri mjeseca tijekom kojih su umirovljenici trebali ‘legalizirati’ svoje besplatne vožnje javnim zagrebačkim prijevozom.

Objavljeno

|

Grad Zagreb podsjetio svoje građane starije od 65 godina da je završilo prijelazno razdoblje u kojem je za besplatno putovanje u vozilima ZET-a bilo dovoljno predočiti osobnu iskaznicu.

“S obzirom da je ono završilo, podsjećamo cijenjene korisnike kako su za putovanje, odnosno dok ne izrade pretplatnu kartu ili ne preuzmu kupon za besplatan prijevoz na postojeće pretplatne karte, dužni imati valjanu voznu kartu“, navode uz Grada.

Pretplatna karta može se izraditi na prodajnim mjestima ZET-a (Ljubljanica, Črnomerec, Savski most, Dubrava, Dubec, Sesvete, Borongaj te u Pothodniku, Petrićevoj 4 i Zapruđu). Za njenu izradu potrebno je predati Zahtjev za izdavanje Pretplatne karte koji je dostupan na prodajnim mjestima i na internetskoj stranici zet.hr. Uz popunjen Zahtjev potrebno je priložiti odgovarajuću fotografiju i presliku prednje strane osobne iskaznice te dati na uvid osobnu iskaznicu. Cijena izrade pretplatne karte iznosi 3,98 eura.

Za korištenje pretplatne karte unutar mobilne aplikaciji MojZET, prethodno je potrebno aplikaciju preuzeti na mobitel putem trgovina Google play ili App store i registrirati se unutar aplikacije. Zatim je procedura ista kao i za izradu pretplatne karte, odnosno potrebno je doći na prodajno mjesto ZET-a, priložiti Zahtjev, odgovarajuću fotografiju te dati na uvid osobnu iskaznicu. Izrada virtualne pretplatne karte u aplikaciji MojZET se ne naplaćuje.

Korisnici koji već imaju pretplatnu kartu ZET-a ne trebaju izrađivati novu. Kako bi im se na postojeću pretplatnu kartu pridružio kupon za besplatan javni prijevoz, trebaju se javiti na prodajna mjesta ZET-a gdje će priložiti pretplatnu kartu te dati na uvid važeću osobnu iskaznicu.

Exit mobile version