Vijesti

Vračara iz Srbije i njen pomagač obećali skidanje uroka pa ukrali nakit

Naivna žrtva predala im je brojne vrijedne predmete u dva navrata. Policija traži trećeg suučesnika ovog nedjela.

Objavljeno

|

Zagrebačka policija izvijestila je o dovršetku istrage nad dvoje državljana Srbije za koje sumnja da su prevarili 31-godišnjeg muškarca iz Zagreba. Naime, dvojac je putem interneta oglašavao da skida uroke, a žrtva im se javila početkom ove godine.

Osumnjičeni 39-godišnjak uvjerio je prevarenoga da mu može pomoći u poboljšanju obiteljskih odnosa. Očekivano, kazao mu je da mu mora donijeti vrijedne predmete, koje će, s obzirom na to da su potencijalni izvor uroka, “počistiti” i vratiti oštećenom.

“Nakon što je povjerovao u njegove navode, oštećeni se početkom srpnja na području Medveščaka sastao s osumnjičenim 39-godišnjakom i 55-godišnjakinjom te još jednom zasad nepoznatom muškom osobom i predao im više komada nakita i odjeću”, navodi policija. No, to nije sve, jer se već idućeg dana na području Dubrave našao s nepoznatim muškarcem kojemu je predao još nakita, torbicu i novac.

Zagrepčanin je nakon toga pokušao nekoliko puta kontaktirati prevarante, ali oni mu se više nisu javljali. Tada je shvatio da je prevaren pa je o svemu obavijestio policiju. Šteta se procjenjuje na 2.500 eura.

“Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičena 55-godišnjakinja predana je pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeto je nadležnom državnom odvjetništvu, dok se osumnjičeni 39-godišnjak od ranije nalazi u Zatvoru u Zagrebu. Kriminalističko istraživanje, u cilju utvrđivanja identiteta nepoznatog počinitelja, se nastavlja”, zaključuje policija.

Exit mobile version