Vijesti

Umag se isprsio: Oni s mirovinom do 500 eura primit će izdašne božićnice

‘Vaše bogato životno iskustvo i stečena mudrost dragocjeni su temelj razvoja našega grada stoga smo vam konkretnim mjerama pokušali pomoći u ovim izazovnim vremenima’ izjavio je gradonačelnik Vili Bassanese.

Objavljeno

|

Prema dostupnim podacima Grad Umag je, za sada, rekorder po visini božićnica koje će ove godine isplatiti umirovljenicima. Cenzus je, u odnosu na prošlu godinu, podignut za 200 eura pa će božićnicu dobiti umirovljenici koji imaju mirovine do 500 eura, a iznos je sve samo ne simboličan.

“Božićnice su namijenjene umirovljenicima i osobama bez ostalih primanja starijima od 65 godina koji imaju prebivalište na području grada Umaga u neprekidnom trajanju od najmanje pet godina prije dana podnošenja zahtjeva, a čiji su mjesečni prosječni primici od 1. siječnja do dana podnošenja zahtjeva do 500,00 eura”, stoji u priopćenju.

Tako će 600 eura božićnice primiti korisnici čiji je prosječni mjesečni iznos ukupnih prihoda, odnosno primitaka u tekućoj godini jednaki ili manji od 200,00 eura. Korisnicima čiji prosječni mjesečni iznos ukupnih prihoda, odnosno primitaka u tekućoj godini iznosi od 200,01 o 300,00 eura, Umag će isplatiti 400 eura božićnice.

200 eura božićnice rezervirano je za one koji imaju mjesečni prihod od 300,01 do 400,00 eura, dok će najmanje dobiti oni koji mjesečno raspolažu prihodima od 400,01 do 500,00 eura. Njima će se isplatiti 100 eura iz gradske blagajne.

“Naša je misija osigurati umirovljenicima dostojno starenje i aktivno sudjelovanje u društvu, kako bi im se, kroz podršku, barem u malom dijelu odužili za sve što su učinili za razvoj našeg društva”, istaknuo je gradonačelnik Vili Bassanese.

Exit mobile version