Prati nas

Stil i ljepota

Modni sud

Tihana Harapin Zalepugin: Žene u godinama ne bi trebale nositi minice

Zagovornica pristojnosti u odijevanju, Tihana Harapin Zalepugin, objasnila je što smatra primjerenim ženi svojih godina. Minica i pokazivanje ruku, kaže, nije dobrodošlo.

Objavljeno

|

Smiju li umirovljenice nositi minice?
Tihana Harapin Zalepugin (scr: HRT)

Moda je oduvijek bila ogledalo vremena, ali i unutarnjeg svijeta svakog pojedinca. Ipak, s godinama postaje sve važnije pronaći ravnotežu između osobnog stila i primjerenosti, smatra modna agentica Tihana Harapin Zalepugin. U programu javne televizije progovorila je o tome kako spoznati tanku granicu koju zrele žene sa stilom ne bi trebale prijeći.

“S godinama treba se znati nositi. Odnosno, treba se znati nositi sam sa sobom. Kao što sam već rekla, po meni nije primjereno ženi u godinama oblačiti minice ili da pokazuje ruke koje više nisu za pokazivanje. Toga se klonim”, kaže poznata modna agentica.

“Kao što kaže Baby Lasagna u pjesmi, voljeti se treba, ali opet ne previše. To je jako bitno. Ne treba biti prekritičan prema sebi, ali treba biti usklađen s onim gdje ideš. Treba se znati prilagoditi situaciji, poštivati kazalište, kino, subotnju špicu i jednostavno se znati prilagoditi. Ali opet je najbitnije ostati svoj”, zaključila je Tihana Harapin Zalepugin.

Oglas

Harapin Zalepugin se ne libi ni kritizirati odijevanje mladih. “Mladi većinom nose uske traperice. Meni dođe nekad da pitam: a zašto si ti uopće obukla ove hlače? Pa mogla si gola hodati. Sve ti se vidi. To nema veza s građom. To ima veze s mozgom jer nemoj se čuditi ako te netko uštipne ili ti nešto dobacuje”, kazala je Harapin Zalepugin za Jutarnji list prošle godine.

“Ja sam za pristojnost, a toga sve manje viđam. Pristojna odjeća ne mora biti skupa. Kada gledam slike sa zagrebačke špice subotom, ne mogu vjerovati što je u nekim glavama”, govori modna agentica. Na opasku da bi se nakon takve izjave na nju mogle naljutiti feministice, odgovara: “Neka se ljute, ja imam svoj stav!”

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.