Povjerljivo

‘Svekrva mi je dala otkaz i vlastitim unucima uzela kruh iz usta’

Dvije su snahe na platformi Quora opisale kako su ih njihove svekrve tretirale s nevjerojatnom dozom zlobe. Prva snaha tvrdi da joj je svekrva iz pakosti dala otkaz i time uzela kruh iz usta vlastitih unuka, dok druga žena opisuje teškoće kroz koje je prolazila s dvije grozne svekrve, prije nego što se usrećila s trećom.

Objavljeno

|

“Moja pokojna svekrva bila je toliko zlobna da mi ni jedna suza nije potekla kad je umrla”, započela je svoju ispovijest o odnosu sa svekrvom žena koja traumu nosi desetljećima. Potom opisuje: “Suprug i ja živjeli smo tri kuće dalje od njih. U početku je bila jako draga, uvijek me hvalila, govorila mi da sam joj omiljena, zvala me svako malo u posjetu, govorila da sam joj kao vlastito dijete, i tako bliže, i tako dalje.”

“Već smo imali djecu kad smo suprug zapali u bračnu krizu i razdvojili se na nekih šest mjeseci, dok se on nije sabrao. Ostala sam sama s djecom i često sam ih vodila baki i djedu u posjetu, a navratili smo i svake nedjelje nakon crkve. Jednog dana sam tako došla kod njih, a ona je iz čistog mira počela vikati na mene: ‘Zašto ne plačeš? Zašto nisi nimalo uzrujana što je otišao i što ste se razdvojili? Tebe uopće nije briga za mog sina!’ Rekla sam joj da ga volim i da čekam da se sabere. Također sam joj rekla da ne želim plakati pred djecom jer im je već dovoljno teško”, opisuje kako su krenule trzavice.

“U to sam vrijeme radila jedan posao na puno radno vrijeme, kao i dva honorarna posla, te sam završavala jedan tečaj. Jedan od tih poslova bio je u svekrvinom kafiću. Bio je to odličan posao jer sam ondje mogla povesti djecu. No, rekla mi je da ne želi da ledena kraljica poput mene radi s ljudima u njenom kafiću i samo je dodala da više ne dolazim na posao”, svjedoči snaha.

Poniženje

Svekrvin je postupak tim neshvatljiviji što je znala da njezin sin financijski ne podupire svoju obitelj. “Kad je moj muž otišao od nas, ni centa nisam dobivala od njega. Ona je tim potezom doslovno uzela hranu iz usta moje djece. Kad mi davala otkaz, još mi je naglasila: ‘Samo ti lijepo dovedi djecu ovamo i ostavi ih, ne želim više vidjeti tvoje lice.’ Za mene je to bio ogroman šok, pravo poniženje. Odgovorila sam joj da nikad više neće vidjeti ni moje lice, ali ni lica moje djece, i izašla sam”, opisuje.

Na kraju se svekrva opet zaželjela snahe, ali snaha joj je sada pokazala figu. “Muž i ja smo se na kraju pomirili. Više nisam odlazila kod svekrve niti sam napravila nešto što bi tražila od mene, kao što sam to prije uvijek radila. Previše me povrijedila jer sam mislila da imamo jako blizak odnos. Godine su trebale proći da saznam s kim imam posla. Nikada joj to nisam zaboravila, niti sam za njom pustila suzu kad je umrla”, iskreno je priznala ova snaha.

Neizdrživi odnosi

Iduća se žena koja je progovorila o temi nepostojećeg odnosa sa svekrvom, požalila na čak dvije od svoje tri svekrve. “Moje prve dvije svekrve bile su grozne. Prva je zatrudnjela malo prije mene i pušila kanabis tijekom cijele trudnoće. Odrasla sam u radničkoj obitelji, dok je moj bivši odrastao u kući gdje je varanje sustava socijalnih naknada bilo uobičajeno. Ta prva svekrva mrzila me jer sam se trudila živjeti ispravno: štedjela sam, svoju sam djecu nastojala hraniti zdravo, dok njezin sinčić čokoladu jeo već s dva mjeseca!”

“Moja druga svekrva smatrala je da se ne brinem dovoljno o njezinom dragom sinu alkoholičaru (kad sam ga upoznala, imao je posao i družio se s ljudima). Radila sam iznimno naporno dok je on sjedio kod kuće i pio, nije čak ni čistio kuću niti kuhao. Moje mentalno zdravlje bilo je narušeno nakon prvog braka, ali sam se tjerala ići na posao i iscrpljivala se”, napisala je.

“Njegovo mentalno zdravlje bilo je loše, a psihijatar mu je rekao da bi bilo najbolje preseliti u bolje okruženje. Njegova majka bila je užasnuta jer nisam imala novca za preseljenje i jer navodno nisam bila nikakva podrška njezinom sinu. Ostavila sam ga. Sada sam u braku s divnim muškarcem. Njegova majka me tretira kao kći”, otkrila je hrabra snaha za koju vrijedi izreka “Treća sreća”.

Kakva su vaša iskustva? Pišite nam!

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Exit mobile version