Povjerljivo

Štetni ugovori: ‘Volim sina, ali ne dam da me opljačka njegova sponzoruša’

Mnogi se prevare kada iz najbolje namjere za života daruju nekretnine ili se odreknu svog dijela nasljedstva, vjerujući da će sve biti pošteno podijeljeno. Nažalost, dogodi se da ostanu u šoku kad ih bližnji izigraju i ostanu praznih ruku. Čitateljice Jana i Biserka svjedoče o vlastitim iskustvima.

Objavljeno

|

Naša čitateljica Jana u povjerljivom nam pismu otkriva da je njezin suprug prije smrti sinu darovao svoju polovicu nekretnine, a ona potom s njim sklopila ugovor o doživotnom uzdržavanju. “Sve se činilo u redu dok moj sin, za manje od šest mjeseci, nije sklopio novi ugovor o doživotnom uzdržavanju sa svojom partnericom”, kaže.

“Tim ugovorom, ona će dobiti pravo vlasništva na cijeloj nekretnini, čime su zaobiđena prava njegovih dvoje djece iz prvoga braka, koja su odrasla u toj kući. Taj potez mi je bio šokantan i težak za prihvatiti, s obzirom na to da sam imala povjerenja u njega”, svjedoči.

“Napominjem da nakon suprugove smrti, sin ne mora brinuti o meni jer sam pokretna i relativno zdrava, a ni financijski nisam ovisna o njemu. Osjećam se dovoljno sposobnom da se brinem za sebe i nisam očekivala da će me sin pokušati staviti u ovakvu poziciju, pogotovo nakon svega što smo mu pružili. Zabrinuta sam zbog situacije u kojoj su se našla njegova djeca iz prvog braka, koja su nepravedno isključena”, iznosi svoju zabrinutost.

“Namjeravam raskinuti ovaj ugovor na miran i civiliziran način, kako bih ispravila napravljenu grešku i zaštitila se. Ova situacija je lekcija za sve nas, jer koliko god volimo svoju djecu, ne smijemo dopustiti da nas opljačkaju razne sponzoruše i prevaranti”, upozorila je naša čitateljica Jana.

Biserka: Pogriješila sam!

Razočarana kći Biserka također svjedoči da je, iz najbolje namjere, pogriješila kad se nakon smrti svog oca odrekla imovine u korist majke. “U trenutku žalosti i gubitka, odnosno nakon smrti oca, mi smo se kao kćeri odrekle svoje imovine u korist majke. Mislila sam da su svi pošteni kao i ja, ali nažalost, prevarila sam se.”

“Mama je nakon toga našla mlađeg dečka, on se uselio u kuću kod nje, a nakon toga se teško razboljela. Sada ja i moja sestra možemo samo sanjati da ćemo bilo što naslijediti jer mladi gazda, koji ‘brine’ o mami, koristi njezin novac i sve ostalo. A ona, u svom stanju, ni ne pita za nas.”

Potom nastavlja: “Eto, tako prođu pošteni. Oni koji sve rade ispravno i s ljubavlju na kraju ostanu praznih ruku. Zato, tko god se nađe u sličnoj situaciji, neka se ne odriče svog dijela jer nikad ne znate tko će se pojaviti u vašem životu i okrenuti stvari u svoju korist”, upozorava naša čitateljica Biserka.

Napišite nam, posve anonimno, i svoja iskustva s nasljedstvom.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Exit mobile version