Prati nas

Vijesti

Ima velike planove

Hajdaš Dončić (SDP): Plenković je napravio puno loših stvari, mirovine su katastrofa

Objavljeno

|

Siniša Hajdaš Dončić novi je predsjednik SDP-a koji će promovirati lijeve ekonomske politike.
Siniša Hajdaš Dončić (scr: RTL)

Novi predsjednik SDP-a, Siniša Hajdaš Dončić, komentirao je odnos vlasti spram umirovljenika. Kaže, premijer Andrej Plenković (HDZ) napravio je puno loših stvari.

“Ne mogu samo jednu istaknuti. Okupirao je sve institucije. To je loše za funkcioniranje demokracije i građanskog društva u Hrvatskoj. Loš odnos prema umirovljenicima i loš odnos prema mladima. Imamo problem priuštivog stanovanja. Mirovine su nam katastrofalne, čak i kad se uspoređujemo s nekim zemljama Balkana po omjeru mirovine i prosječne plaće. Ima puno stvari”, kazao je Hajdaš Dončić za RTL.

Kako će izgledati “njegov” SDP? “Naš fokus će biti lijeve ekonomske politike. To je ono što je duboko u našem krvožilnom sustavu. To su antifašizam, borba za prava manjina, prava žena. To smo mi. To ne treba posebno isticati. Po tome se razlikujemo od svih hrvatskih političkih stranaka”, navodi novi šef SDP-a.

Oglas

Jedan od glavnih ciljeva borbe biti će mu javno dobro i javno dostupno zdravstvo. “Naglašavam javno dostupno zdravstvo. Ne samo za one koji imaju bogate novčanike. Borit ćemo se i za javno dostupno školstvo. To su vam lijeve politike.”

Dok postoje velike liste čekanja, nema javnog zdravstva, objašnjava Hajdaš Dončić. “Postoji i preveliki jaz između samog naručivanja. HDZ tako dobro upravlja zdravstvom da imate svaki mjesec nekakvih 200 milijuna eura minusa. Mislim da ni ovo podržavanje županijskih bolnica ništa neće riješiti.”

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.