Draga Ksenija

Draga Ksenija: Slutim da me muž vara. Ovo su znakovi, a nemam dokaza

Naša čitateljica iz okolice Rijeke očajna je zbog stalnih sumnji u suprugovu vjernost, iako nema čvrste dokaze s kojima bi ga mogla suočiti. Neizvjesnost i osjećaj nemoći dodatno joj otežavaju situaciju, zbog čega je odlučila potražiti konstruktivan savjet od naše životne savjetnice Ksenije Habunek.

Objavljeno

|

Draga Ksenija, u nezavidnoj sam situaciji. Već se mjesecima borim sa sumnjama da me suprug vara. Sto je pokazatelja, a nemam konkretnog dokaza. On je uvijek više brinuo o sebi nego ja, koja sam se zapostavila zbog kućanskih obveza. Na meni je kuhanje, pranje i čišćenje velikog stana, a on se bavi karijerom, biciklira i ima ekipu s kojom igra tenis. Trenira dva sata dnevno, vikendom idu na turnire. Iako mi je to znalo zasmetati kad bi se zaredala njegova izbivanja zbog sporta, bila sam mirna jer smo unatoč svemu bili povezani, razgovarali bi o svemu i zajedno išli naprijed. Tada je još postojao i naš intimni život, što je sve popravljalo.

Međutim, posljednjih godinu dana nije svoj. Kući dolazi nešto kasnije nego inače. Stalno visi na mobitelu, kao da se dopisuje s nekim. Odsutan je i nezainteresiran kod kuće za sve. Nekoliko puta, kad bi ga netko nazvao, otišao je u drugu prostoriju da ne čujem razgovor. Kupi si odjeću, a da mi zaboravi reći. Prije nekoliko dana vidjela sam da si je kupio skupi viski i energetsko piće, što mi isto nije baš normalno za njega. Također, uzrujao se kad sam ga pitala za zajedničke financije.

S čim god ga od navedenog suočim, snažno poriče i posvađamo se. Ne bi mi priznao da me vara ni za živu glavu, a ja sam žena i imam svoje instinkte. Patim, draga Ksenija, zato vas molim za savjet što mi je činiti da se prestanem mučiti, jer ću izludjeti. Uznemirena Riječanka

Ksenijin odgovor: Prestanite mučiti sebe i saznajte tko ste

Draga Uznemirena, opisali ste klasičan scenarij u kojem postoje sumnje a izostaju konkretni odgovori. Život u takvim okolnostima je za svakoga iznimno stresan i težak, pun opsjedajućih misli i tuge. Da ne govorimo o svim mogućim scenarijima koji vam sad prolaze glavom, a koji predstavljaju pravo mučenje. Iako se, vjerojatno, niti jedan od njih neće ostvariti. Razumijem, temelj vašeg života je poljuljan.

Njegovo ponašanje nije se pojavilo “iz vakuuma” i problem nastao puno ranije. Vaš odnos se godinama mijenjao, nažalost u krivom smjeru. Osjećate se nevidljivo i zanemareno, to je jasno. S druge strane, on ima posve drugačiji odvojeni život od vašeg. To je pozicija u kojoj se mnoge žene prepoznaju jer su navikle staviti tuđe potrebe ispred svojih.

Ne mogu suditi je li vam suprug vjeran, a sigurno to ne bih činila na temelju kupovanja žestice i energetskog pića, ali vrijeme je da utvrdite svoju poziciju. Na vašem mjestu ne bih paničarila jer ćete od toga samo izgubiti sebe i zdravlje. Umjesto toga, što prije izdvojite vrijeme da biste saznali tko ste izvan tog braka. Dakle, ne govorim o tome da trebate napustiti brak, već da morate pronaći sebe. Tko ste vi? Koje su vaše želje i ciljevi, osim što želite zadržati supruga? Prije donošenja bilo kakve odluke, morate znati te odgovore. Jednostavno morate.

Razgovor, koliko god težak bio, ostaje jedina opcija. Umjesto optuživanja, pokušajte govoriti o osjećajima; vi o svojim, on o svojim. Pitanje vjernosti, ako postoji, neće se riješiti samo sumnjama i optužbama, ali ono što možete riješiti je način na koji se ophodite jedno prema drugome. Ako nema otvorenog dijaloga i poštovanja, ni najmirniji brak neće biti sretan i kvalitetan i izdržati izazove. Vaš mir i stabilnost ovise o vama, nemojte dopustiti da njima upravlja netko drugi pa makar to bio i muškarac kojeg volite. Ksenija

Pišite Kseniji!

Želite li anonimno postaviti pitanje i posavjetovati se s našom kolumnisticom i životnom savjetnicom Ksenijom Habunek ili samo ispričati svoju priču i viđenje ove teme, možete to učiniti putem internetskog obrasca klikom na ovu poveznicu.

Ostala pitanja i Ksenijine odgovore potražite na ovoj poveznici.

Exit mobile version