Prati nas

Draga Ksenija

U istom bubnju

Draga Ksenija: Moja prijateljica ima ogavnu naviku, ali žestoko je brani

Čitateljica se ne može nikako naviknuti na prijateljičine higijenske navike. Naša životna savjetnica Ksenija Habunek misli da u pitanju nije higijena, već nedostatak dobrog ukusa.

Objavljeno

|

Pranje rublja i kuhinjskih krpa zajedno
foto: Sandro Bura

Draga Ksenija, bit ću brza i kratka. Prijateljica je jako uredna žena, ali ima neprihvatljivu naviku. Kod nje je sve savršeno i “po špagici”. U kući nema ni zrnca prašine, stakla su besprijekorna, podovi se sjaje, reklo bi se “kao u apoteci”. Ali, postoji jedan detalj zbog kojeg mi se prevrne želudac svaki put kad pomislim na to.

Ona pere kuhinjske krpe, stolnjake, posteljinu i bijelo donje rublje zajedno. To smatra posve normalnim i već smo se nekoliko puta “zgrabile oko toga”. Doslovno brani svoje metode kao da brani obiteljsku čast.

Padne mi mrak na oči kad vidim da tom krpom briše čaše. Odmah se sjetim da se prala s gaćama njenog muža i izgubim apetit za bilo što. Molim vas, recite mi da nisam luda i da je ovo zaista, blago rečeno, nehigijenski. Zgađena

Oglas

Draga Zgađena, nasmijalo me vaše pismo i mislim da ste u pravu. To stvarno jest odurna navika, ali dopustit ću si biti odvjetnica vaše prijateljice kako bismo je bolje razumjele.

Današnji deterdženti s milijun funkcija, akcija i enzima doista omogućuju odlične rezultate pranja. Pogotovo na visokim temperaturama na kojima mi stariji još uvijek peremo bijelo, iako na sve više etiketa piše 60 pa i 40 Celzijevih stupnjeva. Dakle, problema s higijenom nema.

Mislim da se ovdje radi o pitanju ukusa. I, složit ćemo se, to je u ovom slučaju loš ukus. Jasno mi je da se vašoj prijateljici ne gade te krpe, ali ne može očekivati da ćete vi biti oduševljeni. Nitko ne želi da mu čaša ili šalica za kavu budu obrisani krpom koja se okretala u stroju zajedno s nečijim donjim rubljem.

Njene navike nećete promijeniti pa bih odustala od daljnjih svađa. Možete jednostavno odbiti piti i jesti kod nje. S druge strane, neće vam se ništa dogoditi ni ako budete jeli i pili iz posuđa koje briše spornim kuhinjskim krpama koje su u konačnici – čiste. No vi ste, zapravo, pitali jeste li ludi. Odgovor je: niste. Ksenija

Pišite Kseniji!

Želite li anonimno postaviti pitanje i posavjetovati se s našom kolumnisticom i životnom savjetnicom Ksenijom Habunek ili samo ispričati svoju priču i viđenje ove teme, možete to učiniti putem internetskog obrasca klikom na ovu poveznicu.

Ostala pitanja i Ksenijine odgovore potražite na ovoj poveznici.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.