Vijesti

Crna Gora diže mirovine; one veće od 450 eura rastu i za 60 eura

Crnogorska ministrica rada i socijalnih pitanja Naida Nišić najavila je danas da će svim građanima u toj zemlji, čija je mirovina veća od 450 eura, od 2025. godine primanja biti povećana za 50 do 60 eura.

Objavljeno

|

Ministrica rada i socijalne skrbi Republike Crne Gore, Naida Nišić, objavila je da će crnogorske mirovine rasti s prvim danom iduće godine jer rast minimalne plaće utječe i na povećanje prosječne plaće, a samim time i na povećanje mirovina. Napomenula je da će od Nove godine biti povećane i mirovine koje su bile iznad 450 eura, objavila je RTCG.

“Mirovine će definitivno biti povećane od Nove godine jer povećanje minimalne plaće na 600 i 800 eura povlači povećanje prosječne plaće, a to definitivno utječe na povećanje mirovina. Našim građanima, svima koji primaju više od 450 eura, a koji nisu imali povećanje prošlog siječnja, slijedi povećanje od 40, 50, 60 eura, ovisno o obračunskoj vrijednosti, i to će biti trajno povećanje”, kazala je.

Napomenula je da će na taj način biti ispravljeno linearno povećanje mirovina, koje će iznositi sedam do osam posto.

“Oni umirovljenici koji su imali 440 eura pa su kroz povećanje 1. siječnja 2024. imali povećanje na 450, sada će imati sljedeće usklađivanje, pa će njihova mirovina iznositi 480 eura”, objasnila je ministrica. Također je poručila da ostaje mogućnost da majke troje i više djece mogu prijeći s naknade na mirovinu, ako ispunjavaju uvjete.

Exit mobile version