Prati nas

Draga Ksenija

Pomladila se

Zavela sam ga preko interneta, ali on misli da sam 20 godina mlađa. Kako mu reći?

Na internetu možemo biti što god želimo. Upravo je to učinila čitateljica koja je zapela između mašte i stvarnosti. Može li to njena romansa preživjeti? Pročitajte što joj je savjetovala naša životna savjetnica Ksenija Habunek.

Objavljeno

|

Upoznajte Belu (72), simbol trajne ljubavi. Duboko zaronjena u dopisivanje s novootkrivenom ljubavi, dijeli dirljivu priču o romansi u kasnijim godinama. Priča o slučajnosti, emocijama i procvatu veze koja ne poznaje godine.
ilustracija: mj/mjevrijeme

Draga Ksenija, imam 63 godine. Živim u Zagrebu. Prije nekoliko mjeseci sam preko aplikacije za upoznavanje započela dopisivanje s muškarcem koji je 20 godina mlađi od mene. Iskra je brzo planula, naši razgovori su intenzivni i osjećam leptiriće u trbuhu kad se dopisujemo ili razgovaramo preko telefona.

Međutim, kad smo započeli komunikaciju, poslala sam mu stare fotografije na kojima se baš ni ne vidim najbolje. Također sam ga navela da vjeruje kako smo vršnjaci. Sada smo došli do točke gdje on inzistira da se napokon upoznamo uživo. Iako bih ga rado srela, jasno mi je da ne mogu uživo glumiti osobu koja sam bila prije dvadeset godina. Znam da sam kriva, ali postoji li način da popravim ovu situaciju? Nisam tako mlada

Ksenijin odgovor: On je taj kojeg treba spasiti

Draga Nisam tako mlada, odmah ću vam reći: vjerojatno ste dobra osoba, ali taj muškarac je vaša žrtva i tako trebate promatrati cijeli slučaj. On je taj koga treba spašavati. Razumijem da ste osjetili potrebu pobjeći od stvarnosti stvarajući neku mlađu verziju sebe, vjerojatno iz sretnijih vremena. Ali tu iluziju je moguće održavati samo na internetu. Ponavljam, razumijem vašu motivaciju, ali ne podržavam vaš postupak.

Oglas

Nije pošteno zavlačiti ga i trošiti njegovo vrijeme, pogotovo ako je razvio osjećaje prema vama. Da bi veza imala pravu šansu, mora se temeljiti na iskrenosti, a sada je vrijeme da preuzmete odgovornost. Iskreno mu sve priznajte. Ja bih to učinila putem poruka ili telefonom kako bi on izbjegao šok i poniženje na nekom javnom mjestu na kojem biste se sastali. Taj muškarac zaslužuje istinu, a vi trebate znati može li prihvatiti pravu vas.

Poznavajući muškarce, rijetki su oni koji mogu prijeći preko takve podvale i vaši izgledi za nastavak veze su minimalni. Ako to znači da ćete ga izgubiti, bolje je da se to dogodi zbog istine, nego da nastavljate romantičnu agoniju koja bi u konačnici mogla uništiti njega, a duboko raniti vas. Nadam se da ste iz ove situacije naučili važnu lekciju: uvijek je bolje biti voljen zbog onoga što zaista jeste, nego zbog onoga što niste. Ksenija

Pišite Kseniji!

Želite li anonimno postaviti pitanje i posavjetovati se s našom kolumnisticom i životnom savjetnicom Ksenijom Habunek ili samo ispričati svoju priču i viđenje ove teme, možete to učiniti putem internetskog obrasca klikom na ovu poveznicu.

Ostala pitanja i Ksenijine odgovore potražite na ovoj poveznici.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.