Prati nas

Vijesti

Novac

Uz usklađenu mirovinu, kreće i isplata razlike

Primatelji prosječne mirovine primit će 40 eura više. To je, smatraju u Sindikatu umirovljenika Hrvatske, nedovoljno.

Objavljeno

|

Umirovljenici čekaju isplatu veće mirovine. Projekcije srpanjskog usklađivanja mirovina objavio je analitičar Željko Šemper temeljem podataka DZS-a.
ilustracija: S. Bura/mj

U petak 6. rujna 2024. počinje isplata mirovina za kolovoz 2024. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama, objavio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Isplata će, uz povećanje za kolovoz, uključiti i razliku za srpanj nastalu povećanjem aktualne vrijednosti mirovine od 1. srpnja 2024. za 7,46 posto prema odluci Upravnog vijeća HZMO-a od 23. kolovoza 2024. Prevedeno, za umirovljenike s prosječnom mirovinom od 535 eura, mirovina raste za 40 eura.

Podsjetimo, Sindikat umirovljenika Hrvatske smatra da je usklađivanje od 7,46 posto nedovoljno. “Zašto smo na Upravnom vijeću HZMO-a glasali protiv postotka usklađivanja mirovina od 7,46 posto? Predstavnica Sindikata umirovljenika Hrvatske smatrala je da dogovorena promjena formule usklađivanja 85:15, koja bi popravila mirovine za skoro 10 posto, nije prevarom uvedena, ali su zato dužnosnici sebi digli plaće preko noći za 80 posto”, objavio je SUH.

Oglas

Dodatne informacije mogu se dobiti radnim danom od 8 do 16 sati na telefonima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje 01/ 45 95 011 i 01/ 45 95 022 i na internetskoj stranici – www.mirovinsko.hr.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.