Prati nas

Vijesti

Stranka umirovljenika

‘Umirovljenici ne mogu vjerovati u vaše dobre namjere, iza vas stoje HDZ i HSU’

‘Prešutjeli ste nepravdu koju je HDZ učinio i koju i dalje čini umirovljenicima. Još 2016. godine obećao je HDZ umirovljenicima da će povećati mirovine na 60 posto prosječne plaće, no ništa nije učinjeno po tom pitanju. I nema nikakve naznake da će se to učiniti dok je HDZ na vlasti’, poručuju iz Stranke umirovljenika.

Objavljeno

|

Kako koalicija Hrvatske stranke umirovljenika s HDZ-om utječe na podršku predsjedničkom kandidatu Draganu Primorcu? Što Stranka umirovljenika traži u vezi s pravima umirovljenika, a na što Primorac i HDZ-ova vlada nisu adekvatno odgovorili? Koliko bi povećanje mirovina od 1,5% moglo stvarno poboljšati standard života umirovljenika i kakve alternative predlaže Stranka umirovljenika?
Dragan Primorac (scr: Youtube)

HDZ-ov predsjednički kandidat Dragan Primorac sastao se s članovima Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) kako bi kazao da želi ponosno hodati pred umirovljenicima diljem Hrvatske, ali i da će će na Pantovčaku, ako pobjedi, osnovati Ured za umirovljenike. Dakako, HSU ga je podržao, budući da se radi o stranci koja je koalirala s vladajućom strankom, no iz Stranke umirovljenika (SU), Primorac, čini se, podršku neće dobiti.

“Gospodine Primorac, vi ne možete i nećete moći ponosno hodati pred umirovljenicima jer iza vas stoji HDZ koji već godinama vara umirovljenike i uvijek pred izbore kupuje naklonost umirovljenika dajući im jednokratnu financijsku pomoć. Upravo to HDZ-ova vlada čini i sada, znajući da je umirovljenicima svaka pomoć dobrodošla, pa i jednokratna”, poručuju priopćenjem iz Stranke umirovljenika, akoje je potpisao predsjednik stranke Lazar Grujić.

“Stranka umirovljenika bi željela vjerovati u Vaše dobre namjere, ali ne možemo sve dok se javno ne založite kod HDZ-ove vlade da se ukine penalizacija svakom umirovljeniku koji navrši 65 godina života, da se mirovine usklađuju u 100 postotnom iznosu rasta plaća i rasta cijena, odnosno da mirovine rastu i sukladno rastu BDP-a”, stoji u priopćenju.

Oglas

“Ne možemo Vam vjerovati i sve dok uz Vas stoji HSU, stranka koja je podržala nepravdu prema umirovljenicima – a podržava je i dalje – samo zbog toga da bi svom predsjedniku Veselku Gabričeviću osigurala saborsku fotelju”, navode.

Dapače, Stranka umirovljenika poziva sve hrvatske umirovljenike da ne vjeruju političkoj demagogiji uz zaključak: “Nova formula za izračun mirovina koju sada obećava vlada, a očito podržava i gospodin Primorac, povećala bi mirovine za jedva 1,5 posto! Hrvatskim umirovljenicima ne trebaju mrvice pred izbore, nego trajno povećanje mirovina koje će biti usklađene s rastom plaća i BDP-a, mirovine s kojima će se moći dostojanstveno živjeti.”

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.