Prati nas

Povjerljivo

Kakva slučajnost!

‘Svekrva se pojavljuje na našim romantičnim izlascima. Kako dalje?’

Ova neobična situacija dovodi do ozbiljnih problema u braku, a čitateljica se pita kako neutralizirati svekrvu i zadržati supruga koji nema postavljene zdrave granice prema majci.

Objavljeno

|

Svekrva upada na spojeve sinu i snahi.
ilustracija: S. Bura/mj

Baš kad nam se učinilo da smo čuli za sva moguća trvenja između svekrva i snaha, demantirala nas je kolumna popularne savjetnice Abigail Van Buren čije savjete prenose mediji diljem svijeta. Svoj problem izložila joj je čitateljica srednjih godina koja ne zna kako izaći iz vrlo kompliciranih obiteljskih odnosa.

Naime, kako je čitateljica objasnila, ona i njen suprug imaju večeri rezervirane samo za sebe. Problem je, kaže, to što njen suprug uvijek majci detaljno kaže kakve planove imaju za tu večer i gdje izlaze. Zapravo, to čak ne bi ni bio problem da se svekrva “spontano” ne ukazuje baš na tim mjestima i u to vrijeme.

“Pretvara se da je iznenađena kad nas vidi. Pita nas što radimo baš na tom mjestu gdje je ona. Srećom, ne pokušava sjesti s nama ili ostati u blizini, ali je uz nas, promatra i sluša s male udaljenosti. Nikada me nije voljela i sumnjam da je ovo još jedan njezin pasivno-agresivan način da me namjerno provocira.”

Oglas

“Te večeri za spojeve su naš aktivni pokušaj da spasimo brak. Prvi put kad se pojavila, rekla sam mužu da mi to smeta i da se ne smije ponoviti. Uvjeravao me da neće. Također sam ga zamolila da prestane govoriti gdje idemo i što ćemo raditi. Nije to učinio. Kaže da majci ne može zabraniti izlaziti na javna mjesta. Što učiniti?” pita ova iznervirana supruga i snaha.

“Ako suprug i vi ozbiljno želite spasiti brak i još uvijek niste u bračnom savjetovanju – hitno potražite bračnog i obiteljskog terapeuta”, stoji u odgovoru Abigail Van Buren.

“Čini se da je on osoba koja majci ne zna reći ne. Zaista, svekrva ima pravo posjetiti bilo koji restoran koji želi, ali ne bi trebala stajati iznad vaših glava. Terapeut bi mogao pomoći suprugu shvatiti da njegovi prioriteti očito nisu dobro posloženi. U međuvremenu, preuzmite kontrolu nad izlascima. Vi rezervirajte restoran i držite jezik za zubima. Nemojte čak ni suprugu reći kamo ga vodite”, stoji u savjetu popularne kolumnistice.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.