Prati nas

Vijesti

Jasna. A. Petrović

SUH nije protiv prosvjeda, ali vezati ga za potporu Milanoviću je promašaj

Prosvjed umirovljenika organizira stranka Blok umirovljenici zajedno koja istovremeno ističe svoju potporu predsjedničkoj kandidaturi Zorana Milanovića. Sindikat se protivi takvom korištenju umirovljeničkog siromaštva.

Objavljeno

|

Jasna Petrović odgovara Milivoju Špiki
Jasna A. Petrović (scr: HRT)

Još je desetak dana ostalo do prosvjeda umirovljenika kojega na glavnom zagrebačkom trgu saziva stranka Blok umirovljenici zajedno. Predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske, Jasna Petrović, kaže da SUH nije uključen u organizaciju, no svojim članovima ostavljaju na volju hoće li se odazvati ili ne.

“Mi smo 2017. godine organizirali velike prosvjede u sedam gradova i na Trgu bana Jelačića. S tim smo uspjeli postići neke efekte, promjene i poboljšanja. Ako uspije dobiti na masovnosti BUZ će sigurno imati mogućnost popraviti neke stvari”, kazala je Petrović za Direktno.

“S obzirom da nismo suorganizatori, ne znamo koji su zahtjevi jer nisu bili transparentni, tako da taj dio ne mogu komentirati, ali mogu reći da se svaki naš član slobodno pridruži prosvjedima ako to osobito želi”, poručila je predsjednica SUH-a.

Oglas

Blok umirovljenici zajedno uoči najavljenog prosvjeda odlučio je da će na nadolazećim predsjedničkim izborima podržati aktualnog predsjednika Republike Zorana Milanovića. U obrazloženju svoje odluke su, između ostalog, istaknuli kako on predstavlja “sve suprotno od onoga što predstavlja HDZ”, a pokazuje  i razumijevanje za probleme umirovljenika.

“Mislim da su tu pogriješili. Davati takvu političku dimenziju prosvjedu za najranjiviju kategoriju u društvu, a to su starije osobe, koje su i najsiromašnije, među najsiromašnijima u Europskoj uniji nije dobro. U nas je 39 posto svih starijih od 69 godina siromašno. Koristiti tu najranjiviju kategoriju društva za povezivanje s političkim potporama bilo kome je promašaj”, rekla je Petrović za Direktno.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.