Vijesti

SU zove na prosvjed: Mirovine na najmanje 60 posto plaće!

Oni to mogu ali ne žele učiniti, iako je HDZ to obećao 2016. godine, a od tada nas već treći mandat i dalje samo varaju, lažu i potkradaju, kaže predsjednik SU-a Lazar Grujić.

Objavljeno

|

Stranka umirovljenika pozvala je sve članove i umirovljenike na prosvjed koji bi se trebao održati u podne za zagrebačkom Trgu bana Jelačića 1. listopada u organizacije Bloka umirovljenici zajedno.

Naime, taj dan je i Međunarodni dan starijih osoba, odlučili su Ujedinjeni narodi 1990. godine. Njime se promiče važnost osiguravanja svih neophodnih potreba starijeg stanovništva, sprečavanja izoliranosti i marginalizacije, te općenito važnost poboljšanja kvalitete njihovog života.

“Pozivamo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, kao i HZMO-a da pređu s riječi na djela i da prošlogodišnje obećanje da će ojačati međugeneracijsku solidarnost i unaprijediti položaj umirovljenika i starijih osoba – uistinu počnu i ostvarivati. I to mjerljivo, kroz rast životnog standarda starijih osoba, a ne samo obećanjima”, pripoćili su iz Stranke umirovljenika.

Predsjednik ove neparlamentarne stranke, Lazar Grujić, poručuje građanima da pokazivanjem snage, brojčano i kroz jasne stavove, i te kako mogu natjerati vladajuće da se prosječna mirovina podigne sa 40 na najmanje 60 posto prosječne plaće. “Oni to mogu ali ne žele učiniti, iako je HDZ to obećao 2016. godine, a od tada nas već treći mandat i dalje samo varaju, lažu i potkradaju”, kaže Grujić.

Stranka umirovljenika, uz to, neće podržati HDZ-ovog kandidata Dragana Primorca na skorim predsjedničkim izborima. “Imali ste priliku, gospodine Primorac, i danas pokazati da nema sile koja će Vas zaustaviti, ali niste: prešutjeli ste nepravdu koju je HDZ učinio i koju i dalje čini umirovljenicima. Još 2016. godine obećao je HDZ umirovljenicima da će povećati mirovine na 60 posto prosječne plaće, no ništa nije učinjeno po tom pitanju. I nema nikakve naznake da će se to učiniti dok je HDZ na vlasti”, poručili su mu.

Exit mobile version