Prati nas

Vijesti

HDZ

Šimrak: Leteći Zoka je kao premijer povećao mirovine za 12 eura

Predsjednik mladeži HDZ-a reagirao je na jučerašnju izjavu predsjednika Milanovića koji smatra da država mora podići mirovine i osigurati dostojanstvo umirovljenicima.

Objavljeno

|

Saborski zastupnik Maksimilijan Šimrak podsjeća da je predsjednik Zoran Milanović u svom premijerskom mandatu umirovljenicima dignuo mirovine za samo 12 posto.
Maksimilijan Šimrak (scr: Youtube)

Nakon sastanka predsjednika Zorana Milanovića s predstavnicima stranke Blok umirovljenici zajedno, oglasio se predsjednik mladeži Hrvatske demokratske zajednice, saborski zastupnik Maksimilijan Šimrak.

“Danas Zoran Milanović, poznatiji kao ‘leteći Zoka’, kaže da država ima obvezu ispraviti nepravdu prema umirovljenicima. Očito našeg ‘propelerca’ s Pantovčaka treba podsjetiti da je, dok je bio premijer, te iste mirovine povećao za rekordnih 12 eura u četiri godine”, napisao je Šimrak na svojoj stranici Facebooka aludirajući na ljubav predsjednika prema letenju vojnim helikopterima.

“Za razliku od Zoke, u protekla dva mandata Vlada Republike Hrvatske je podigla mirovine za preko 220 eura, a jedan od ključnih prioriteta u sljedeće četiri godine je dodatno povećanje od 30 posto tako da prosječna sveukupna mirovina bude najmanje 750 eura”, zaključio je Šimrak.

Oglas

Podsjetimo, Milanović smatra da su upravo hrvatski umirovljenici danas najviše pogođeni rastom cijena i troškova života te da država mora pronaći model kojim će povećati mirovine i trajno osigurati kvalitetan i dostojanstven život hrvatskim umirovljenicima.

“U okolnostima gospodarskog rasta država ima mogućnosti za to, a ima i obvezu ispraviti nepravdu prema umirovljenicima”, izjavio je jučer.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.