Prati nas

Vijesti

Vladajući su zadovoljni

Salaj (SUH): ‘Usklađivanje mirovina je dobro, ali nije rješenje’

U odgovoru na kritike iz Sindikata umirovljenika Hrvatske, ministar mirovinskog sustava Marin Piletić podsjeća da su za Plenkovićeve vladavine mirovine rasle 74 posto.

Objavljeno

|

Štefica Salaj o Vladinim mjerama
Štefica Salaj (scr: HRT)

Štefica Salaj iz Sindikata umirovljenika Hrvatske u programu javne televizije izjavila je da se ne bi složila s tvrdnjama premijera Andreja Plenkovića da je vladin paket mjera dobro kalibriran i pogođen te da vladajući vode račune o najugroženijima.

Uz to, osvrnula se i na srpanjsko usklađivanje mirovina. “Pozdravljamo svaku pomoć, dobro je, povećanje je u redu, zakon kaže da se dva puta godišnje usklađuju mirovine, ali ovaj sistem pomoći nije rješenje”, rekla je Salaj. “Dok kažete da ćete 7,19 uskladiti mirovinu, ali isto tako kažete da će u idućih šest mjeseci cijene plina i energenata narasti 10 posto, matematika je jasna”, dodala je.

Ministar mirovinskog sustava Marin Piletić je reagirao rekavši da mjere koje se tiču umirovljenika nisu nikakva mirovinska prava, nego jedna od mjera koje je Vlada učinila kako bi spriječila inflatorni udar. “Što se tiče umirovljenika, to činimo deveti put zaredom, i to svaki put podižući cenzus i proširujući obuhvat tih umirovljenika. I kada netko tko predstavlja umirovljenike kaže da to nije sustavan način, onda stvarno ne znam što bi taj sustav trebao značiti”, rekao je.

Oglas

Dodao je da je paralelno s tim Vlada povećala mirovine u prosjeku oko 74 posto, kao i da su uveli niz novih prava. Upitan hoće li biti i osmog paketa mjera, Piletić je poručio da će Vlada i dalje intervenirati bude li potrebe.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.