Vijesti

Poljak ostavio staru i bolesnu suprugu da umre u pustoši kraj Benkovca

Prema šturim podacima koje je dala objaviti policija, čini se da je muškarac ostavio suprugu znajući da će ona to teško preživjeti. Nakon toga je obavijestio policiju o njenom nestanku.

Objavljeno

|

Jučer u 16 sati na području mjesta Medviđe kod Benkovca tijekom pokrenute potrage za nestalom osobom pronađeno je truplo ženske osobe, izvijestila je PU zadarska. Očevidom i mrtvozorničkim pregledom na truplu nisu pronađeni tragovi nasilja, a točan uzrok smrti znat će se nakon obdukcije.

Za sada se zna da je riječ o 69 godina staroj poljskoj državljanki za kojom policija traga od 14. rujna 2024. godine kada je i prijavljen njen nestanak. Ipak, čini se da žena nije odlutala sama. Sumnja se da ju je dan ranije u ranojutarnjim satima na benkovačkom području bez pomoći ostavio 70-godišnjag s poljskim državljanstvom, znajući da joj je na taj način ugrozio život i zdravlje.

“Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 70-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava zbog kaznenog djela napuštanje nemoćne osobe dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu”, priopćila je zadarska policija.

Dva dana ranije, policija je objavila potragu. “U subotu 14. rujna policijskim službenicima Policijske uprave zadarske prijavljen je nestanak 69-godišnje državljanke Poljske, koja se 13. rujna za vrijeme proputovanja sa suprugom udaljila u nepoznatom smjeru na širem benkovačkom području. Istog dana po prijavi nestanka policijski službenici su uz prikupljanje korisnih saznanja pristupili pretrazi terena šireg benkovačkog područja na kojem bi se nestala mogla nalaziti”, izvijestila je tada policija.

Exit mobile version