Prati nas

Vijesti

Sve je super, sve je za pet

Plenković: Nikad veće mirovine, nikad bolji život u Hrvatskoj

Hrvatski premijer zadovoljan je postignutim u ranijim mandatima te poručuje da hrvatski građani nisu nikad bolje živjeli, ali i da će im biti još bolje.

Objavljeno

|

Premijer Andrej Plenković odlučno tvrdi da se u Hrvatskoj nije nikada bolje živjelo.
Andrej Plenković (scr: HDZ)

Premijer Andrej Plenković (HDZ) u razgovoru za javnu televiziju komentirao je niz aktualnih pitanja. Između ostalog, očekuje li da će predsjednička kampanja biti žestoka kao ona za parlamentarne izbore?

Podsjetio je da je Zoran Milanović kršio Ustav, a da su mu u SDP-u bili jataci. “Imali ste dojam katastrofe i krize, što je bila brutalna laž. Hrvati nikad nisu bolje živjeli, nikad veće plaće, nikad veće mirovine, nikad više zaposlenih, nikad manje nezaposlenih, Europska unija, euro, Schengen, sva ova strateška postignuća i nama netko ide kreirati atmosferu velike krize i katastrofe. To je bila perfidna laž i ne želim da se to zaboravi”, odgovorio je Plenković.

“Ne može prozirnu strategiju Milanovića, da se on sakrije dva mjeseca gdje smo ga teško porazili na parlamentarnim izborima i njega i SDP. Cijeli njegov kaos je rezultirao jednim mandatom više za SDP od Bernardića prije četiri godine. To je sve. Mi smo formirali treću Vladu”, dodao je.

Oglas

O najavljenom popuštanju kontrola cijene energenata i njihovom rastu za desetak posto, Plenković kaže da ne bi trebalo izazvati lančano poskupljenje svih ostalih proizvoda.

“Ja mislim da bi to bilo neopravdano. Imali ste nedavno istraživanje, vidjeli ste koliko su marže, primjerice na neke proizvode u trgovačkim lancima, one su izrazito velike. Ovo povećanje cijena struje će biti u dvije faze, 6,5 posto pa još 3,5 posto, cijena plina koja je sad generalno na tržištu u ovom trenutku prihvatljiva.”

“Meni se čini da je realan rast plaća u odnosu na kumulativnu inflaciju proteklih godina takav da je on praktički oko 30 posto, bez obzira je li to medijalna plaća ili prosječna plaća, Minimalna plaća je rasla 60-ak posto. Takva situacija, pa uključivši i mirovinu, koja je sada prosječna 620 eura. Mi smo stvorili preduvjete, plus ove kalibrirane mjere koje su išle s novim paketom pomoći za umirovljenike, za pružatelje socijalnih usluga, za nezaposlene hrvatske branitelje, za studente. Dakle one skupine kojima je pomoć bila nužna, kao i za ugrožene kupce energenata”, navodi premijer.

“Mislim da su mjere i horizontalno i ciljano, upravo onakve kakve trebaju. I tu je još jedan deveti paket za umirovljenike, a ukupno smo mi sada donijeli još 250 milijuna eura mjera pomoći prije dva tjedna. Vlada vodi računa o građanima i o gospodarstvu, maksimalno”, zaključuje Plenković.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.