Prati nas

Vijesti

Pantovčak

Milanović: Država mora povećati mirovine i ispraviti nepravdu

U okolnostima gospodarskog rasta država ima mogućnosti za povećanje mirovina, a ima i obvezu ispraviti nepravdu prema umirovljenicima, smatra predsjednik Milanović.

Objavljeno

|

Predsjednik Zoran Milanović smatra da ima mogućnosti za povećanje mirovina.
Zoran Milanović (scr: YT)

Predsjednik Zoran Milanović smatra da su upravo hrvatski umirovljenici danas najviše pogođeni rastom cijena i troškova života te da država mora pronaći model kojim će povećati mirovine i trajno osigurati kvalitetan i dostojanstven život hrvatskim umirovljenicima.

“U okolnostima gospodarskog rasta država ima mogućnosti za to, a ima i obvezu ispraviti nepravdu prema umirovljenicima, kaže Milanović koji je na Pantovčaku primio Milivoja Špiku, predsjednika stranke Blok umirovljenici zajedno (BUZ). Sastanak je inicirao Špika, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Razgovaralo se o teškom financijskom položaju umirovljenika u Hrvatskoj, a posebno o mirovinama koje, upozorili su iz BUZ-a, nisu dostatne za dostojanstven život hrvatskih umirovljenika, stoji u priopćenju Ureda.

Oglas

Predstavnici BUZ-a su Milanoviću rekli da se “najavljenim usklađivanjem mirovina neće pomoći umirovljenicima te da je promjena formule za izračun mirovina ključna mjera kojom se trajno može popraviti status i položaj umirovljenika, odnosno povećati mirovine i osigurati kvalitetniji život umirovljenicima”. 

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.