Prati nas

Vijesti

Jako mu je stalo

Kandidat Primorac: Na Pantovčaku ću osnovati Ured za umirovljenike

‘Kao i svako nas, imam umirovljenika u obitelji. Moja majka ima 84 godine’, rekao je Dragan Primorac.

Objavljeno

|

Govor Dragana Primorca, kandidata za predsjednika RH
Dragan Primorac

HDZ-ov predsjednički kandidat Dragan Primorac sastao se s članovima Hrvatske stranke umirovljenika. Kaže, odnos prema umirovljenicima mu je ključan i da mu je jedan od prioriteta podizanje razine dostupnosti zdravstvene skrbi za sve umirovljenike, otprilike na razinu koju imaju, primjerice, branitelji.

“Nemojte zaboravit da je moja majka umirovljenik, ima 84 godine i ja želim hodati ulicama hrvatskih gradova ponosan jer sam ispunio sve ono što znam da je moralno, ljudski potrebno da umirovljenik u Hrvatskoj ima sva prava”, kazao je ovaj predsjednički kandidat dodavši: “I ja ću to napravit i nema sile u Hrvatskoj koja će me u tome zaustaviti, sukladno mojim ovlastima. A moje ovlasti su ogromne, to je medijski prostor, to je razgovor.”

“Imamo porast troškova, imamo plaće koje treba konstantno usklađivati i ako pogledate taj cijeli koncept umirovljenici moraju biti dio cijelog tog paketa, tako da pozdravljam sve mjere, a mislim da je napravljeno jako puno iskoraka”, kaže Primorac.

Oglas

“Po prvi put od samostalnosti Republike Hrvatske donio sam odluku unutar Ureda predsjednika Republike Hrvatske oformiti posebni ured i posebno mjesto za savjetnika za Umirovljenike i osobe starije životne dobi koji će mi biti direktna spona. U suradnji Vlade Republike Hrvatske sa vama. I ti ljudi će biti na terenu kako ne bi imali dihotomiju da predsjednik Republike Hrvatske biva upoznat samo površinski o tome što se događa oko svega onoga što je bitno za umirovljenike. Ja želim istaknuti još jednu iznimno važnu stvar kao liječnik”, rekao je potencijalni predsjednik.

Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević rekao je kako će Primorac imati njihovu potporu. Podsjeća da će do kraja godine u saborsku proceduru ići izmjene zakona o mirovinskom osiguranju koje će donijeti promjene u načinu usklađivanja mirovina.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.