Prati nas

Stil i ljepota

Riječi ohrabrenja

Julia Roberts (56): ‘Ne želim djeci pričati da sam bila na pomlađivanju’

U današnje vrijeme, kad estetski ideali često uključuju vječnu mladost i nametnuti perfekcionizam, nekoliko poznatih dama osobito se zalaže za prirodno starenje. Izdvajamo glumicu Juliju Roberts jer se u svakom intervjuu dotakne ove teme i širi pozitivne misli o starenju i prihvaćanju ovog prirodnog procesa.

Objavljeno

|

Glumica Julia Roberts je glasnogovornica prirodnog starenja.
Julia Roberts (scr: The Graham Norton Show)

Julia Roberts (56) nije poznata samo po svom iznimnom talentu i uspješnoj glumačkoj karijeri, već inspirira milijune žena diljem svijeta potičući ih na zdravo, dostojanstveno starenje pri kojem je samopouzdanje zrele žene dostižno i bez kirurškog noža. “Ljepota i vrijednost žene ne ovise samo o njezinim godinama, već i o načinu na koji se odnosi prema sebi i životu”, njezina je ključna misao. 

U razgovoru za magazin InStyle iz 2010. godine, kad je tek bila prešla četrdesetu, Roberts je jasno izrazila svoj stav prema botoksu i estetskim zahvatima. “Nikada nisam koristila botoks i ne planiram ga koristiti, kao ni kojekakve umjetne filere, a još manje mislim ići na invazivne kirurške procedure kako bi izgledala ljepše i mlađe. Ponekad vidim ljude koji su pretjerali s estetskim zahvatima i to mi je stvarno otužno. Mislim da je jako važno ostati vjeran sebi i ne izgubiti autentičnost zbog pokušaja da se izgleda na određeni način. Nema ništa ljepše od prirodne ljepote koja se mijenja u skladu s godinama.”

U istom je intervjuu naglasila da starenje ima lijepih strana, od kojih je jedna mudrost prihvaćanja sebe kakvi jesmo uz nastojanje da održavamo zdrav duh u zdravom tijelu. “Važno je prihvatiti promjene koje donosi vrijeme. Smatram da starenje nije nešto što treba skrivati, već nešto što treba prihvatiti s dostojanstvom.”

Oglas

Genijalnu rečenicu izgovorila je i za Elle magazin, kad je izjavila da je Hollywood nemilosrdan što se tiče pritiska na glumice da se podvrgnu estetskim zahvatima, no ona je odlučila oduprijeti se. “Želim da moji klinci na meni prepoznaju kad sam sretna, kad sam tužna i kad sam zbunjena. Naše lice priča priču, a to ne bi trebala biti priča o putovanju do estetskog kirurga.”

Tko riskira, profitira

Za You magazin je 2014. godine rekla: “Mislim da sam na sebe preuzela ogroman rizik kad sam odlučila ne ići pod nož, niti na botoks.” Tim slijedom, u razgovoru za Harper’s Bazaar je nekoliko godina kasnije, na pragu svoje pedesete, naglasila je da se osjeća sretnicom što je u životnoj fazi u kojoj se osjeća sasvim dobro u svojoj koži i što uopće ima privilegiju stariti i biti ono što je. “Zadovoljna sam sobom i ne osjećam potrebu izgledati mlađe nego što jesam.” A Hollywood ju je i dalje volio.

Posvećenost unutarnjem zadovoljstvu odrazila se i na njezin brak s Dannyjem Moderom, kamermanom i producentom s kojim se vjenčala 2002. godine. Imaju troje djece, 19-godišnje blizance Hazel Patriciju i Phinnaeusa Waltera, te 17-godišnjeg sina Henryja Daniela. U razgovoru o svojoj obitelji, Roberts je istaknula: “Obitelj mi je sve. Suprug i djeca moj život čine potpunim i ispunjenim.”

A nedavno, u intervjuu za Vogue iz svibnja ove godine, Roberts je o starenju govorila jednako kao i prije 15 godina, naglašavajući da je ponosna na svoje godine. “Starenje je prirodno i niti pokušavam sakriti da starim, niti nastojim nasilno korigirati promjene. Starenje je za mene lijepo i zahvalna sam na svemu što mi donosi”, kaže Julija koja, uvjerimo se svaki put kad na ekranu ili nekom događanju razvuče svoj poznati osmijeh, doista zrači iznutra. 

Što mislite o estetskim zahtjevima, podvrgavate li im se? Povjerite nam se anonimno.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.