Prati nas

Vijesti

Sandra Benčić

Jedna cijena plina za umirovljenike, a druga za ministre, evo što traži Možemo

Saborska zastupnica Sandra Benčić kaže da se njena stranka protivi jednakom subvencioniranju energenata siromašnim i bogatim građanima. Kaže, ne može svima cijena rasti za isti postotak.

Objavljeno

|

Saborska zastupnica Sandra Benčić protivi se jednakom subvencioniranju struje i plina umirovljenicima i ministrima.
ilustracija: S. Bura/mj

Saborska zastupnica i koordinatorica stranke Možemo, Sandra Benčić, komentirala je vladine antiinflacijske mjere i subvencioniranje energenata. Smatra da logika prema kojoj se energenti jednako subvencioniraju umirovljenicima s 500 eura mirovine i ministrima – nije dobra.

“Želimo da se mjere kalibriraju. Ne može cijena rasti horizontalno svima. Ne može svima rasti za isti postotak. Moramo naći način kako da kućanstvima s niskim dohotkom, a posebno umirovljenicima, maksimalno subvencioniramo cijenu energenata”, kazala je Benčić za N1.

Podsjetimo, ministar financija Marko Primorac jučer je potvrdio da će cijene plina ići gore, a što će gotovo sigurno potaknuti rast cijena struje pa lančanu reakciju poskupljenja svega. “Cijene plina i struje će porasti 10-15 posto. Subvencije ćemo smanjivati postupno, na način da cijene porastu, ali ne da to bude 30 posto, kako ne bi došlo do kaosa na tržištu”, rekao je.

Oglas

“To bi možda moglo rezultirati povećanjem inflatornih pritisaka, možda zbunjenošću pojedinih subjekata, moglo bi prouzročiti teret na džepove građana. To ne želimo, no imamo ambiciju izaći iz režima poticajnih cijena i električne energije i plina u nekom srednjoročnom razdoblju”, objasnio je ministar.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.