Prati nas

Draga Ksenija

Sjajno joj stoji

Draga Ksenija: Nosim minice sa 60 i neki mi to zamjeraju

Naša kolumnistica i životna savjetnica odgovara čitateljici koja voli mladenačku odjeću, ali je svjesna podrugljivih komentara okoline. Je li vrijeme da minice baci u smeće?

Objavljeno

|

Smiju li starije žene nositi minicu?
ilustracija: S. Bura/mj

Draga Ksenija, imam 60 godina i smatram da izgledam sjajno, ne samo za svoje godine. Baš sam uvijek nosila kratke suknje jer mi odlično pristaju. Još uvijek se osjećam samopouzdano i zadovoljno u njima, no povremeno čujem i negativne komentare.

Nedavno je na Facebooku moja snaha objavila fotografiju s našeg obiteljskog okupljanja i uz to pomalo podrugljivo komentirala kako je “baba mlađa od nje”. Osjećam se povrijeđeno, iako nisam sigurna trebam li reagirati. Pitanje koje me muči je: trebam li nešto reći snahi? Također, do kada društvo ženama “dopušta” nositi minice? Volim kratko

Ksenijin odgovor: Nije vam društvo skuhalo ručak, a ni snaha

Draga Volim kratko, svaka vam čast! Ako se sa 60 osjećate samopouzdano u minici, onda ste prava inspiracija za sve nas koje smo barem djelomično podlegle pritisku okoline i više ne pokazujemo noge. Minica ne dolazi s rokom trajanja, osim onog kojeg sami sebi nametnemo. Ako vam noge izgledaju super, a očito izgledaju kad je snaha primijetila, nastavite i dalje uljepšavati svijet oko sebe.

Oglas

Nije snaha ni prva ni zadnja koja će komentirati “babu”. Mnoge žene bezrazložno pate i traže nepostojeće nedostatke na svom tijelu pa kad vide zrelu samopouzdanu gospođu, nesvjesno izliju žuč na nju. Društvo čini sve da ženama oteža život, a najgore je što žene to čine i međusobno.

Je li snaha stvarno htjela biti zlobna ili je samo nespretno ispalila “šalu”? Nevažno! Što god da je odgovor na ovo pitanje, preskočite tu mini-dramu s Facebooka. Ili jednostavno prihvatite narativ pa dopišite da se osjećate mlađe nego ikad. U svakom slučaju, nemojte sebi kvariti dan. Uostalom, zašto to ne biste shvatili kao kompliment?

A što se društva tiče, nije vam društvo stavilo ručak na stol, zar ne? Vi ste ta koja odlučuje. Ako se osjećate moćno i sjajno, neka to traje zauvijek. A društvo neka se bavi svojim pravilima, dok vi uživate u životu. Ksenija

Pišite Kseniji!

Želite li anonimno postaviti pitanje i posavjetovati se s našom kolumnisticom i životnom savjetnicom Ksenijom Habunek ili samo ispričati svoju priču i viđenje ove teme, možete to učiniti putem internetskog obrasca klikom na ovu poveznicu.

Ostala pitanja i Ksenijine odgovore potražite na ovoj poveznici.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.