Vijesti

Dio umirovljenika bi mogao biti rasterećen poreza na mirovine

Hrvatska straka umirovljenika zadovoljna je Vladinim mjerama, iako je zabrinuta zbog najave porasta cijene energenata. Ipak, iz stranke najavljuju da bi dio umirovljenika mogao biti rasterećen poreza na mirovine.

Objavljeno

|

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) podržala je sedmi paket Vladinih mjera u sklopu kojeg je i najnoviji jednokratni dodatak umirovljenicima. Istaknuli su da će to jednokratno pomoći, iako nisu sigurni da povećanje cijena energenata neće utjecati na porast troškova života. 

Predsjednik stranke Veselko Gabričević je objavio i da Vlada razmatra prijedlog Hrvatske stranke umirovljenika da se ne oporezuju mirovine “koje iznose više od 1.000 eura (sada je granica 560 eura), kao i mirovine iz rada s punim radnim stažem”.

HSU, kazao je, neće sudjelovati u prosvjedu umirovljenika kojeg stranka Blok umirovljenici zajedno organizira na središnjem zagrebačkom trgu za 1. listopada. Kako je Gabričević objasnio, HSU je dio vladajuće koalicije i zalaže se da se problemi umirovljenika rješavaju kroz institucije hrvatske države.

Na upit o utjecaju novog poreza na nekretnine na umirovljenike, odgovorio je da bi bilo pošteno da neki plaćaju porez. “Imate ljude koji imaju nekretninu na moru koja je vrlo respektabilna. Ja znam nekih mojih poznanika koji imaju po šest apartmana na moru. Sad ne bi bilo pošteno da mu tih šest apartmana ne bude oporezovano”, kazao je predsjednik HSU-a.

Exit mobile version