Povjerljivo

Davor: ‘Danas sam nemoćan starac koji 30 godina na prozoru čeka sina’

Pretjerano ugađanje drugima, a osobito djeci, ljudima se zna obiti o glavu, o čemu nam nerijetko svjedoče i naši čitatelji. Kad se načne tema o nezahvalnoj djeci, toliki ste povučeni za jezik, da se komentari ne prestaju nizati. Javilo nam se ovih dana na ovu temu još nekoliko očeva.

Objavljeno

|

Jadan je onaj tko sebe uvijek stavlja u drugi plan, ne bi li najprije zadovoljio potrebe svih oko sebe, potvrdio nam je umirovljenik Davor. “Prvo djeca, pa ja”, razmišljao je i on za života, o čemu nam iskreno piše.

“Kad bi mogle, moje suze davno bi izbrisale bol koju sam nanio samome sebi upravo zato što sam mislio da mogu sve dati i svima ugoditi. Bio sam i sebi i drugima zadnji, jedini koji ni od koga nije ništa primao, niti prima danas. Djeca su sve uzela, i otišla”, napisao je utučeni otac.  

Sina, svjedoči, nije vidio 30 godina. “Stvarni razlog ne postoji. Sinu sam dao sve što otac dati može, pa i više od toga, život sam mu posvetio. Sada sam bolesni starac koji sjedi u kući, pokraj prozora, i gleda u daljinu nadajući se da će ugledati sina. I ne samo sina, volio bih upoznati i njegovu obitelj, prije svega moju unučicu za koju znam da postoji, ali je nikada nisam vidio”, izrazio je svoju bol.

“Koliko je sve to teško, znam samo ja, koji živim s tisuću pitanja koja me muče iz dana u dan, koji trpim svoju bol gledajući u daljinu”, tužne su riječi kojima je gospodin Davor završio pismo. Do tvrda je srca teško doprijeti, ali nada umire posljednja, možemo zaključiti i na primjeru ove nesretne sudbine.

“Kći nas sve posvađa”

Nedavno nam se u komentarima ispod teksta Nemam kontakt s obitelji, tjeram karijeru i pitam se koji je smisao javio i utučeni otac koji je javno napisao da ima 40-godišnju kći, zeta i 10-godišnju unuku, a odnosi s njima su sve, samo ne zdravi. Kći je, piše on, završila dva fakulteta, nisu je na to prisiljavali. No, fakulteti joj ne pomažu kad je u pitanju obzir prema roditeljima. Tako ovaj otac piše: “Živimo u drugom gradu, k nama su dolazili na godišnji odmor jer živimo na moru. To je svaki put završavalo svađom.”

“Kći očito liječi svoje frustracije na nama, a zet se ponaša kao da je u hotelu. Nikad mi ne pomogne odraditi nešto po dvorištu i na imanju. Na kraju nekako uspiju još i posvađati mene i suprugu, ma vjerujte mi, imam 73 godine i mogu reći da nam je bolje kad smo sami”, ne krije svoje razočarenje ovaj naš umirovljeni čitatelj.

Napišite nam i vi svoje obiteljske prilike, je li kod vas sve idilično?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Exit mobile version