Prati nas

Vijesti

Butković: Skuplja struja neće opteretiti umirovljenike jer su mirovine rasle

Od prvog dana kolovoza mirovine su usklađene 7,46 posto, a to će, smatra ministar, umirovljenicima olakšati plaćanje skupljih računa za plin i struju.

Objavljeno

|

Ministar prometa Oleg Butković komentirao je porast cijena struje u kontekstu usklađivanja mirovina.
Oleg Butković (scr: Youtube/HDZ)

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković (HDZ) komentirao je najavljeno poskupljenje energenata za koje smatra da neće odviše pogoditi džepove građana, ponajviše zbog Vladinih mjera i usklađivanja mirovina.

“Sada smo došli u situaciju da smo dio tih mjera ostavili na snazi, doći će do 10 posto povećanja cijene plina i struje, a ja ne očekujem da će, s obzirom da je došlo do povećanja prosječne plaće, minimalne plaće i mirovina, to biti veliko opterećenje za hrvatske građane”, rekao je Butković prilikom obilaska obnovljene pruge Zabok – Krapina.

Ni porez na nekretnine ne bi trebao posebno opteretiti građane, smatra ministar, jer on već u nekom obliku postoji. Nije svugdje isto imati vikendicu i drugu nekretninu, radi li se o kontinentu ili o moru, sve to skupa uzimamo u obzir, a rasprava još uvijek traje, poručio je. “Već imamo porez na kuće za odmor, imamo i komunalnu naknadu koju plaćaju jedinicama lokalne samouprave i jako je bitno da taj porez bude pravedan”, naglasio je ministar.

Oglas

Podsjetimo, jedina parlamentarna umirovljenička stranka, Hrvatska stranka umirovljenika, podržala je Vladine mjere, ali i uvođenje poreza na nekretnine. “Imate ljude koji imaju nekretninu na moru koja je vrlo respektabilna. Ja znam nekih mojih poznanika koji imaju po šest apartmana na moru. Sad ne bi bilo pošteno da mu tih šest apartmana ne bude oporezovano”, kazao je jučer predsjednik HSU-a Veselko Gabrićević.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.