Prati nas

Vijesti

Marko Pavić (HDZ)

‘Umirovljenici mi zahvaljuju jer sam im omogućio da rade u mirovini’

Svojom je reformom, kaže, omogućio umirovljenicima da radom nadopunjavaju kućni budžet. Uspjehom smatra i suradnju s najvećim umirovljeničkim udrugama.

Objavljeno

|

Marko Pavić tvrdi da su umirovljenici sretni kad ga vide.
Marko Pavić (scr: HDZ)

Saborski zastupnici Arsen Bauk (SDP) i Marko Pavić (HDZ) komentirali su niz aktualnih tema u programu N1 televizije, uključujući i najavljeni prosvjed umirovljenika u organizaciji Bloka umirovljenici zajedno. Riječ je o neparlamentarnoj stranici koja je dala podršku Zoranu Milanoviću u utrci za još jedan predsjednički mandat.

“Smiješno mi je da gospodin Špika, koji je bio na našoj listi i nije se ostvario, sada ima marginalnu strančicu. Mi (HDZ) imamo partnerstvo s Maticom umirovljenika Hrvatske i Sindikatom umirovljenika Hrvatske kroz Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe”, kazao je bivši ministar mirovinskog sustava Pavić.

“Ako je neka vlada nešto napravila za umirovljenike, to je ova. Mirovine su sada u prosjeku 620 eura. Znamo da su mirovine i dalje niske, ali ono što jako veseli je broj onih koji rade i pune proračun. Rade i umirovljenici. Kada odlazim u Konzum, Spar i ostale supermarkete, svaki put mi gospođe na blagajni zahvale jer si imaju priliku dopuniti budžet. Prepoznaju me kao ministra koji je mirovinskom reformom omogućio da se 22.000 umirovljenika zaposle”, objasnio je Pavić.

Oglas

“Ovo su činjenice, a ne doskočice. Vaša vlast je došla nakon Milanovićeve, a naša nakon Sanaderove. Sanader će ostati gdje jest već neko vrijeme, kao i Milanović tamo gdje je već neko vrijeme”, odgovorio mu je Arsen Bauk.

“Činjenica je da smo po pitanju umirovljenika potpisali, a idući tjedan ćemo poslati zahtjev za prijedlogom definiranja usklađivanja mirovina na način da se više ne uzima omjer 70:30 troškova i plaća već 100 posto, da bude onaj koji je povoljniji za umirovljenike. Na taj bi se način postiglo da ako troškovi života rastu više od plaća, da se prosječna mirovina približi prosječnoj plaći. Ako bi bilo obrnuto, da barem ne zaostaje. Jer, u ovom trenutku zaostaje za troškovima života ili prosječnom plaćom. Uspjeh svake političke opcije ocjenjuje se i prema raspodijeli zajedničkog stečenog bogatstva, o čemu je Vlada trebala voditi više računa”, kazao je Bauk.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.