Prati nas

Stil i ljepota

Obiteljski dragulji

Žele da su im lijepi i zategnuti: Muškarci sve češće traže ovaj zahvat

Osjećati se lijepo u vlastitoj koži, cilj je kojemu svi težimo pa ne čudi stoga da se muškarci diljem svijeta okreću estetskim zahvatima kako bi očuvali zategnutost i svježinu. Posebice kada se radi o dijelu tijela koji od milja zovem ‘obiteljskim draguljima’.

Objavljeno

|

Kojim estetskim operacijama se podvrgavaju muškarci?
ilustracija: S. Bura/mj

Najnoviji trend muškog uljepšavanja dolazi iz Sjedinjenih Država i uklanja višak i opuštenu kožu s “oraščića” kako bi se poboljšao njihov estetski izgled. Jer ništa tako glasno ne izvikuje riječ “starost” kao duga opuštena naborana vreća između muških bedara.

To je prirodni proces starenja i posljedica je opuštanja kože i popuštanja mišićnog tonusa. No nitko nas nije obavezao da izgledamo u skladu sa svojom kronološkom dobi, zar ne? Pogotovo ako se možemo relativno lako pomladiti.

Iako je skrotoplastika ili zatezanje skrotuma prvotno razvijena za tretiranje pacijenata s ozljedama, sada je brojne ordinacije nude iz posve kozmetičko-estetskih pobuda i nazivaju je – pomlađivanje skrotuma. Tako muškarci koji su se podvrgnuli ovom zahvatu kažu da pucaju od novostečenog samopouzdanja te da već na prvi pogled izgledaju mlađe i svježije.

Oglas

Kako izgleda operacija?

Zahvat uklanjanja izdajničkog viška kože se izvodi pod općom anestezijom. Mišić na šavu skrotuma se ponovno povezuje kako bi se smanjio izgled ožiljka. Iako je procedura relativno jednostavna i kratkotrajna, pacijenti mogu osjetiti bol i oticanje nekoliko dana nakon operacije. Liječnici savjetuju izbjegavanje aktivnosti i napornih fizičkih aktivnosti do šest tjedana nakon zahvata kako bi se omogućio potpuni oporavak.

“Podigla mi se kvaliteta života”

Da nije riječ samo o estetskom doživljaju, govori i svjedočanstvo muškarca koji je na platformi Quora podijelio svoje iskustvo kirurškog pomlađivanja skrotuma. “Osjećam se nevjerojatno. Više nemam onaj neugodan osjećaj u donjem rublju; jednostavno je sve na svom mjestu i ne moram se stalno namještati. I moja partnerica je zadovoljna. Vidim taj sjaj u njenim očima. Sada s ponosom odlazimo na plaže i više ne moram skrivati svoju obješenu vrećicu za obiteljske dragulje. Pogled dolje pokazuje mi tridesetogodišnjaka, a ne duplo starijeg muškarca”, objasnio je.

No liječnici upozoravaju, bez obzira na motive, važno je da svaki pacijent donese informiranu odluku i konzultira se sa stručnjakom prije nego se odluči na bilo koji estetski zahvat. U konačnici, cilj estetske kirurgije je pružiti osjećaj zadovoljstva i samopouzdanja, a to se može samo uz informacije o realnim ishodima i potencijalnim rizicima.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.