Prati nas

Show

In memoriam

Umro je legendarni Alain Delon, tražio je eutanaziju i mrzio starenje

Alain Delon, glumačka ikona francuskog filma, preminuo je u krugu obitelji. Obiteljske drame obilježile su mu zadnje godine života, uključujući borbu za imovinu i zapljenu ilegalnog oružja.

Objavljeno

|

Alain Delon, slavni francuski glumac, najavljivao je da će se eutanazirati, baš kao i njegova bivša supruga.
Alain Delon (The Sicilian Clan, 1969.)

Glumačka legenda zlatnog doba francuskog filma, Alain Delon, preminuo je u dobi od 88 godina. “Alain Fabien, Anouchka, Anthony, kao i (njegov pas) Loubo, s dubokom tugom objavljuju smrt svog oca. Preminuo je mirno u svom domu u Douchyju, okružen sa svoje troje djece i svojom obitelji” stoji u obiteljskoj izjavi za AFP. Delon je posljednjih godina bio lošeg zdravlja i povukao se iz javnog života.

U novije vrijeme, raspad glumčeve obitelji bio je središnja tema francuskih žutih medija. U javnosti su njegovi nasljednici komunicirali kroz niz uvreda, optužbi, tužbi i tajnih snimaka, uključujući i nesuglasice oko očevog liječenja.

U travnju ove godine sud mu je ograničio raspolaganje vlastitom imovinom. U veljači je policija zaplijenila 72 komada vatrenog oružja i 3.000 komada streljiva koje je posjedovao na jednom od imanja, iako nije imao oružanu dozvolu. Na njegovom imanju u Douchy-Montcorbonu također je pronađen streljački poligon.

Oglas

Glumac poznat po ulogama opakih momaka zadnje je godine proveo u ogorčenosti. “Ostarjeti je sranje! A mi tu ne možemo ništa. Gubimo izgled i vid, ustanemo i boli nas jebeni gležanj. To su strašne muke”, kazao je prije dvije godine za francuske medije nakon što se oporavio od moždanog udara kojeg je doživio 2019. godine.

Zbog toga je još tada odučio otići pod svojim uvjetima i zamolio svog sina Anthonyja da mu pomogne okončati život. “Kad ostarimo, imamo pravo tiho iz života otići u pakao, bez bolnica i injekcija”, rekao je. No nema potvrde da je svoju najavu stvarno proveo u djelo.

Njegov sin, Anthony, ne taj je način već ispratio majku, također poznatu francusku glumicu Nathalie Delon, koja je s glumačkom legendom Alainom bila u braku od 1962. do 1968. “Istina je da sam ispratio mamu. Odlučila je umrijeti kako je i živjela, odnosno kako i kada ona to odluči pa je izabrala eutanaziju”, rekao je Antony.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.