Prati nas

Povjerljivo

Ne oprašta

‘Svekrva mi je zalupila vrata u nos jer sam joj pokvarila ekspres lonac’

Nevjerojatna svjedočenja dolaze do nas, rekli bismo i bizarna, ali sve je to život i kako se ono kaže, svega na ovom svijetu ima. Tako nam je snaha Adrijana otkrila da ne može vjerovati zašto se svekrva toliko razljutila na nju, da joj je pri dolasku zalupila vratima ozlijedivši je.

Objavljeno

|

Adrijana je posudila ekspres lonac od svekrve, što je dovelo do nemile situacije kada je slučajno oštetila poklopac. Iako je njezin suprug pokušao smiriti situaciju, svekrva je burno reagirala, što je dovelo do zategnutih odnosa. Ova priča otkriva kompleksnost odnosa između snahe i svekrve te kako mali nesporazumi mogu eskalirati.
ilustracija: S. Bura/mj

Tjedan dana prije nemilog događaja Adrijana se odvažila posuditi ekspres lonac od svoje svekrve, koja živi u istome mjestu. “Taj lonac ima moja prijateljica i stalno mi govori da se spasila otkako kuha u njemu, sve je brže kuhano, a još i ukusnije nego u običnom posuđu. Meni se činilo malo komplicirano i nikako se nisam mogla odvažiti kupiti ga.”

“Gledala sam po internetu i lonac koji mi se sviđa koštao je nešto preko 70 eura, a to nije mali izdatak. Odlučila sam da ću ga najprije isprobati i nakon toga, ako mi ‘sjedne’, odlučiti o kupnji. Na moju nesreću, posudila sam ga od svoje svekrve”, napisala nam je Adrijana.

Objašnjava da je stavila kuhati pun lonac mahuna i kad je bilo gotovo, ostavila je da se sve ohladi. “Osjećala sam se užasno glupo jer nikako nisam mogla otvoriti poklopac. Je li se nešto zaglavilo, ili mi ne valja logika, ali čupala sam i vukla za ručku dok nije puknuo jedan dio. Naravno da sam bila užasnuta i da sam se bojala što će mi svekrva reći, ali ni u snu se nisam nadala da će je to toliko pogoditi”, opisuje slijed događaja.

Oglas

Lonac važniji od snahe

Sjedila je, piše nam, dugo na stolici u kuhinji, na rubu suza. “Nazvala sam supruga koji je taj dan otišao poslovno u grad. Jedva sam mu izgovorila što sam napravila. Njemu to nije izgledalo tako strašno, rekao je da se smirim i da ćemo joj eventualno kupiti novi. To me utješilo i bila sam mirna do sutradan, kad sam trebala svekrvi vratiti lonac”, piše Adrijana.

Došla je sama k njoj, i pozvonila. “Suprug joj je ujutro bio javio da sam slomila nešto na ekspres poklopcu, i nije me povratno nazvao da čujem što je rekla. Nije me htio uzrujavati, bilo mi je jasno tek kasnije. I tako sam s loncem došla svekrvi na vrata, i kad je otvorila htjela sam napraviti korak kroz vrata, ali ih je snažno zalupila i uspjela me njima udariti. Bila sam u potpunom šoku”, svjedoči snaha.

Muk

Od tada, kaže, vlada muk. “Svekrva je inače malo prgava i ima te neke naređivačke ispade prema svom suprugu i djeci, odnosno mom mužu i šogorici. No, nekako sam navikla na to i nisam je doživljavala toliko negativnom. Sada, kad povezujem i s drugim stvarima, jasno mi je da se s koječim ne zna nositi. Ne mogu joj pomoći dok ne poradi na sebi.”

“Ne želim se više niti izlagati njezinoj zlovolji, ako se javi i ispriča oprostiti ću joj. Ali kažem, neću joj dopuštati da se prema meni ponaša kao prema svojima jer ovo nije zdravo, niti normalno ponašanje”, rekla je povrijeđena snaha Adrijana koju sada čeka kupnja lonca, ali samo za svekrvu.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.