Prati nas

Povjerljivo

Traži družicu

Stipo: ‘Na dnu sam već godinu dana, mislim da je vrijeme za novu ženu’

I dok nam naši čitatelji znaju reći da su se pripremili na smrt supružnika i unaprijed uvidjeli da će morati nastaviti sa životom, drugi se nikada do kraja ne pomire s odlaskom voljene osobe. Gospodin Stipo kaže da bi volio da ga nova družica izbavi iz tuge, ali je ne može pronaći.

Objavljeno

|

Udovac Stipo iz Zagreba proživljava tešku godinu od gubitka voljene supruge, nakon 33 godine sretnog braka. U svom pismu našoj rubrici "Povjerljivo", otkriva tugu, ali i nadu u pronalazak nove srodne duše koja bi mu ponovno vratila radost u život.
ilustracija: S. Bura

Sa zadnjim danom srpnja prošlo je točno godinu dana otkako je naš čitatelj Stipo iz Zagreba ostao udovac. Imao je, piše nam, brak iz snova, koji je prekinula smrt njegove druge polovice.

“Pokojna supruga i ja u braku smo bili lijepe 33 godine. Živjeli smo brak za poželjeti, u preko tri desetljeća nismo se ni tri puta porječkali, a kamoli da bi se ozbiljnije posvađali. U braku smo dobili ček petero djece. Troje smo zajedno uspjeli fakultetski obrazovati, ali nažalost dvoje najmlađih školujem sam jer još nisu krenuli na fakultete kad je ona preminula”, objašnjava nam u pismu svoju obiteljsku situaciju.

Velika briga

“Sada sam školujem ovih dvoje djece. To mi je veliko opterećenje”, rekao je i objasnio da ne misli pritom na financijski uteg. Riječ je više o odgoju mladih ljudi koje treba usmjeravati, koji imaju obaveze na fakultetima, a na gospodina Stipu velikim su dijelom, uz posao, pali i kućanski poslovi kojima nije bio sto posto vičan. No, kako se može iščitati iz pisma, snalazi se uz mnogo teških dana i noći.

Oglas

“Nažalost, već je prošla i godišnjica njezine smrti, a nema dana koji ne oplačem za njom. Svaki mi je dan bez nje pakao na zemlji. Nemam volje ni za čim i ni za kim. Djeca su mi, srećom, jako dobra, ali mi na moju nesreću to nimalo ne pomaže da se izbavim iz tuge”, napisao je u pismu našoj rubrici “Povjerljivo”.

Tračak nade

Tračak nade vidi jedino u nekome tko bi bio uz njega, netko s kim bi mogao dijeliti svakodnevicu. ”U posljednje vrijeme sve više razmišljam da ne volim biti sam i da bi volio nekoga uz sebe, neku srodnu dušu s kojom bih provodio dane i opet zavolio život.”

“O tome sam razgovarao i sa svojom djecom, donekle se slažu s tim. No nažalost, nikako ne nailazim na neku dragu osobu kojoj bi se mogao povjeriti, ali kojoj bih i ja mogao uzvratiti dobrim djelima. Zanima me samo ozbiljna veza, nisam za nikakve avanture, kad bih je samo uspio pronaći”, napisao je gospodin Stipo.

Mnogi se teško mire sa smrću supružnika, što može voditi u psihofizičke probleme. Pročitajte što udovicama i udovcima savjetuju psiholozi. Kako privući nove ljude u zrele živote pisala je i blogerica Margaret Manning. Nakon razgovora sa stotinama svojih vršnjaka, sastavila je popis korisnih savjeta koji samcima mogu pomoći da pronađu prijatelje i nakon što su zagazili u ozbiljne godine. Više o tomu možete pročitati na ovoj poveznici.

Da život s novim partnerom nakon smrti supružnika doista može biti lijep, otkrio nam je nedavno i gospodin Anto. Prije godinu dana upoznao je ženu s kojom ga je ubrzo počelo dijeliti više od prijateljstva. “Mi smo svaki dan zajedno, barem na ručku i u večernjim šetnjama. Poslije odem kući, rjeđe ostanem prespavati kod nje. No, svaku večer se još jednom nazovemo, prije spavanja. Ma kako ne bih volio još malo poživjeti, ako bude zdravlja, volio bih doživjeti i stotu”, rekao nam je.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.