Vijesti

Srbija: Mrtvu majku zamotala u deku i primala mirovinu dvije godine

Policija je utorak uhitila V. M. u Pojatama kod Ćićevca u Srbiji. Naime, osnovano se sumnja da je žena na bizaran način prikrivala smrt majke, a sve kako bi nesmetano primala majčinu mirovinu, javili su srbijanski mediji.

Objavljeno

|

Ovu bizarnu vijest potvrdio je i potpredsjednik srbijanske Vlade i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić. Kaže, žena rođena 1958. godine uhićena je u utorak navečer. “Prikrivala je smrt svoje majke V. M. rođene 1932. godine više od dvije godine kako bi mogla nastaviti primati njezinu mirovinu”, rekao je Dačić.

Majka je umrla 28. lipnja 2022. godine i njezino tijelo kćerka je držala u kući, u krevetu, umotano u deku, navodi se u priopćenju. “Osoba će biti predana tužitelju na daljnje postupanje,” izjavio je Dačić. Iako o tome nema službenih informacija, gotovo je sigurno da će beskrupulozna kći morati vratiti mirovine koje je bespravno primala.

Ovo podsjeća na slučaj iz 2021. godine kada je, prema pisanju francuskih medija, srpski državljanin Saša P. (47) držao je sedam godinu mrtvu majku Zlatu (75) u kupaonici u stanu u Parizu. Muškarac je nakon uhićenja pušten pušten na slobodu jer je ustanovljeno da majka nije umrla nasilnom smrću.

Prema informacijama koje su tada objavljena, majka je bolovala od zloćudne bolesti koju nije liječila, a sin ju je spakirao u kofer kako bi i dalje primao mirovinu koja je stizala na njen račun. Nakon što je dobio nalog da mora napustiti stan, sam se prijavio policiji i priznao nedjelo koje je učinio. I njemu je naloženo da vrati mirovine koje mu nisu pripadale.

Exit mobile version