Prati nas

Vijesti

Turizam i nacionalizam

Srbi ismijavaju transparente protiv hrvatskog turizma

Dobrodošli u prijateljsku Hrvatsku, uzvratili su građanima Srbije brojni komentatori iz Hrvatske.

Objavljeno

|

Ako bolujete od zaborava, letujte u Hrvatskoj.
foto: N1

Na svim nadvožnjacima u Beogradu na autoputu od Autokomande do Zmaja razvijeni su transparenti na kojima piše “Ako bolujete od zaborava, ljetujte u Hrvatskoj”, prenosi N1.

Slična kampanja protiv hrvatskog turizma organizirana je i 2011. godine. Tada se radilo o naljepnicama koje su lijepili aktivisti takozvane Srpske akcije. Na naljepnicama je bila fotografija djece iz koncentracijskog logora preko koje je pisalo upravo “Ako bolujete od zaborava, ljetujte u Hrvatskoj”.

Može se bez zadrške reći da ovi transparenti zrcale službeni srbijansku politiku kojoj su gorivo sukobi sa susjedima, budući da je predsjednik Aleksandar Vučić u nekoliko navrata izravno i neizravno kritizirao svoje građane zbog ljetovanja na hrvatskoj obali. No čini se da ovakve poruke ne padaju na odveć plodno tlo, budući da su brojni građani Srbije posprdno odgovorili na njih.

Oglas

“Oprostite, bio sam mali i ne sjećam se kad ste s tog nadvožnjaka mahali tenkovima za Vukovar”, napisao je pod slikom transparenta Naim iz Beograda. “Jako sam zaboravna, već deset godina ljetujem u prelijepoj Hrvatskoj!” uzvratila je Monika iz Pančeva.

“Pozdrav iz Hrvatske”, kratko je komentirao Slavoljub iz Beograda. “Ne patimo od zaborava, vrlo dobro se sjećamo tko je vikao ‘sto za jednoga’ i huškao narod da se međusobno kolje. Također se sjećamo i tko je izbjeglicama branio da uđu u Beograd”, dopisao je Petar iz Beograda dok je Jovan dodao: “Ja sam trenutno u Hrvatskoj na odmoru i super mi je, nitko me ne dira. U restoranu me služi konobar iz Vojvodine. Toliko o tome.”

Elizabeta iz Kule nije skrivala oduševljenje Hrvatskom obalom: “Mrzim politiku i mrzim ljude koji su plitki i gledaju nacionalnost! Svugdje ima bolesnika! Dalmacija je prelijepa! Prošlog ljeta sam je obišla. Napokon, nakon 30 godina. Razboljela sam se od ljepote! Pozdrav Hrvatskoj, Dalmaciji, Dubrovniku… ma svim normalnim ljudima sa srcem!”

“Dobrodošli u prijateljsku Hrvatsku”, uzvratili su građanima Srbije brojni komentatori iz Hrvatske.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.