Prati nas

Povjerljivo

Zaljubljena je

Šima (66): ‘Izgubila sam glavu za njim, ali on stalno radi i čuva unučad’

Ukazala nam je umirovljenica Šima (66) u pismu na vječite savjete kako u životu uz partnerski moramo njegovati i odnose s prijateljima, znancima, kolegama, susjedima. Sve to ona zna, ali uz sva prijateljstva, unučad, hobije i aktivan život, misli joj se ipak vrte samo oko čovjeka koji ju je osvojio nakon što joj je umro suprug.

Objavljeno

|

Razum pada u vodu kad se čovjek zaljubi, bez obzira na godine. Šima, 66-godišnja udovica, zaljubila se u 63-godišnjeg udovca. Unatoč udaljenosti od 70 km i njegovom sezonskom poslu, njihova ljubav cvjeta.
ilustracija: S. Bura/mj

Razum pada u vodu kad se čovjek zaljubi, bez obzira na godine. Dokazuje nam to i 66-godišnja udovica Šima, koja se zaljubila u 63-godišnjeg udovca i ne može prestati misliti na njega. “Meni se dogodila ljubav, ali u toj ljubavi ne mogu uživati u potpunosti. Kao prvo, on još uvijek radi, a i udaljeni smo jedno od drugoga oko 70 kilometara”, povjerava nam na početku pisma.

Ne mogu si ovi gulupčići priuštiti duge ljetne večeri udvoje, jer je on ljeti zauzet gotovo 0-24. “Njegov je posao sezonski, i još k tome najviše radi noću. Kad je slobodan, nastupa njegova obitelj. Razapnu ga na sve strane i mora čuvati unučad i kad mu se hoće, i kad mu se neće. I ja imam djecu i unučad, ali su moji već veliki i nemam puno obaveza oko njih, no naravno da uskočim kad nekome nešto treba. Problem je u tome što on teže kaže ne i ponekad mi se čini da su mu svi važniji od njega samog i njegove sreće”, dodaje.

On joj je sve

“Smatram da je u ovakvoj situaciji i u ovim godinama možda i nemoralno stalno se viđati, ali više od svega želim barem održati tu neku vezu. Drugo mi ništa nije potrebno, a bojim se i za to. Kod mene se ovo pretvorilo u veliku ljubav, mislim si često što je ovo meni trebalo u ovim godinama? Ali ne možeš promijeniti osjećaje, on je prisutan u svakom, cijelom mom danu”, iskrena je naša čitateljica.

Oglas

“Pokušavam slijediti sve te silne savjete i pronaći i neku drugu zanimaciju, knjigu i prijateljicu, ali ništa ne može skrenuti moje misli”, piše zaljubljena Šima.

Čekanje jeseni

“Čovjeku koji je sam potreban je iskren prijatelj za druženje i razgovor. Imala sam zdravstvene probleme, ali bih unatoč tome bila sretna i vesela dok bi nas dvoje razgovarali. To je onaj osjećaj kad je vaš cijeli svijet i život se čini tako lijep! Nadam se da ću što duže ostati ovako poletna, ali vidjet ćemo što će nam donijeti život. Za sada čekam jesen i uživanje u životu. Što više uz njega, nadam se”, napisala je na kraju povjerljivog pisma.

Kakva su vaša iskustva sa zaljubljivanjem u ovim godinama? Imate li ljubav, tajnu ili javnu? Jeste li zadovoljni dinamikom vašeg odnosa?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.