Prati nas

Vijesti

Nije zabrinut

Plenković o najavljenom prosvjedu: Nastavit ćemo raditi za umirovljenike

Između ostalog, u BUZ-u su nezadovoljni i aktualiziranjem obećanja o stalnom jednokratnom godišnjem dodatku na mirovinu.

Objavljeno

|

Koliko su stvarno rasle mirovine u mandatu Andreja Plenkovića?
foto: HDZ

Premijer Andrej Plenković (HDZ) komentirao je prosvjed koji je najavila stranka Blok umirovljenici zajedno, a protiv vladajućih politika i odnosa prema umirovljenicima. Kazao je da je Vlada napravila ogromne iskorake što se tiče politike prema umirovljenicima i općenito mirovinske reforme.

“Vodimo dijalog s Hrvatskom strankom umirovljenika, Maticom umirovljenika Hrvatske, Sindikatom umirovljenika”, naglasio je premijer, i dodao kako je u tijeku i priprema reforme novoga obračuna mirovina, a što se tiče indeksacije mirovina, ona će biti preko sedam posto.

“Uz sve pakete koje smo donosili u krizi”, podsjetio je Plenković, i koji su ciljali precizno na umirovljenike s nižim mirovinama, mislim da smo pomogli, a također, i s limitiranjem cijena energenata”. Zaključio je da sve to zajedno ima efekte na ekonomski i socijalni standard umirovljenika te će se na tom tragu nastaviti raditi i u budućnosti.

Oglas

Podsjetimo, bog rastućeg siromaštva i upornog ignoriranja umirovljenika od strane Vlade ovogodišnji Međunarodni dan starijih osoba 1. listopada bit će u znaku prosvjeda na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, najavila je jučer stranka Blok umirovljenici zajedno (BUZ).

U ovoj neparlamentarnoj stranci nezadovoljni su, između ostalog, aktualiziranjem obećanja o stalnom jednokratnom godišnjem dodatku na mirovinu. Kažu, takozvana 13. mirovina bi iznosila od 150 do 200 eura mjesečno, čim se ignorira činjenica da su “radničke mirovine” radi loše formule za izračun svaki mjesec umanjene za više od 200 eura. Više pročitajte na ovoj poveznici.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.