Prati nas

Povjerljivo

Ukleta ložnica

Moj dečko ima 56 godina i mama mu ne da spavati sa mnom, trebam li otići?

To je grijeh, gorjet ćete u paklu, kriknula je starica šokirana željom svoje buduće snahe i njegovateljice da dijeli spavaću sobu s njenim sinom. Nakon četiri i pol godine, budućnost para je pod velikim upitnikom.

Objavljeno

|

Čitateljica "Nemirna" nakon 4 i pol godine veze s 56-godišnjim partnerom otkriva izazove života s njegovim roditeljima. Njegova majka ju je izbacila iz kuće, a veza stagnira zbog obveza prema roditeljima. Abigail Van Buren savjetuje traženje dostupnijeg partnera.
ilustracija: S. Bura/mj

Što kada uvidite da veza koju njegujete ne ide naprijed i to zbog njegove obitelji? S tim se pitanjem kolumnistici Abigail Van Buren javila čitateljica koja se pita: Je li njen muškarac vrijedan tolike žrtve i hoće li ikada imati normalan život s njim?

“Divim se tvojoj duhovitosti i cijenim tvoju iskrenost, zbog čega ti i pišem. U vezi sam već 4 i pol godine. On ima 56 godina, a ja 60. Nadam se zajedničkom životu s njim, braku, vlastitom domu i svemu što ide s tim”, napisala je u pismu čitateljica koja se potpisala pseudonimom “Nemirna”.

Kako navodi, jedina prepreka do njene potpune sreće je njegova obveza da se brine o svojim starim roditeljima i pomogne im da ostanu u svom domu. Naime, to im je obećao prije puno godina.

Oglas

“Isprva mi je bilo u redu čekati da završi tu obvezu prema njima i radovati se vremenu koje ćemo provesti zajedno. Pokušala sam mu pomoći. Čak sam se preselila u kuću njegovih roditelja. Živjela sam s njih troje, budući da sam školovana njegovateljica, ali njegova majka je bila nepodnošljiva. Iako je to bila njezina ideja da se preselim, postalo je očito da nije željela moju pomoć u ničemu. Čak mi je zabranila ulaz u ‘njenu’ kuhinju”, napisala je Nemirna.

No, nije to najgore što joj se moglo dogoditi. Provela je šest mjeseci spavajući u zasebnoj sobi, odvojena od njenog 56-godišnjeg dečka. “U njihovom svijetu, ako nisi u braku i imaš odnose, grešnik si koji ide u pakao. Naravno da smo to radili diskretno, ali očito ne dovoljno diskretno.”

“To je bila noćna mora. Još se puno toga dogodilo, ali na kraju sam izbačena iz kuće bez ikakve najave. Da skratim: ne znam mogu li još dugo čekati na život s njim kakav želim. Tko zna koliko će to trajati. Gubim vjeru da će ikad uspjeti. Što mi savjetuješ?” završila je svoju ispovijest ova nesretna njegovateljica.

Odgovor koji je uslijedio bije je posve očekivan. “Ti i tvoj dečko ste odrasli ljudi i imate pravo na intimni život ako to želite. To što je dopustio majci da te izbaci iz kuće bez najave je alarm za buđenje. Nije ima hrabrosti objasniti joj da će, ako ti odeš, i on otići, Četiri i pol godine je dovoljno dugo čekati nekoga. Ako želiš život kakav opisuješ, tvoje šanse će biti puno bolje ako nastaviš tražiti muškarca koji je dostupan, jer ovaj očito nije”, odgovorila je Abigail Van Buren.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.