Prati nas

Vijesti

Pakleni plan

Istraga: Unuk zlorabio svakodnevne posjete baki u domu

Kakav divan mladić! Malo koji unuk toliko brine za svoju baku, govorili su isprva zaposlenici doma. No uskoro im je sve postalo sumnjivo, a mladić je pokazao svoje pravo lice.

Objavljeno

|

Gospođa Jasna osjećala je da su roditelji više naklonjeni bratu. Iako je pomagala obitelji, suočila se s mnogim izazovima i ostala jedina skrbnica majke u starosti.
ilustracija: S. Bura/mj

Neimenovani 25-godišnji Nijemac očito je pretjerao s posjetama baki. Naime, svakodnevno je dolazio u dom za starije osobe u Wassertrüdingenu pod izlikom da baki pravi društvo, a zapravo je imao skrivene i posve sebične motive. Sada se našao pod policijskom istragom, javlja dpa.

Mladić je, čini se, previše koristio gostoprimstvo ustanove za skrb o starijima pa se, tvrde zaposlenici, poprilično udomaćio u ovom njemačkom domu. Kada ga je u petak jedna zaposlenica doma zamolila da ode, navodno joj je verbalno zaprijetio.

Prema navodima zaposlenika, pravi motiv unukovih posjeta baki bio je bežični internet doma pa bi sjedio u bakinoj sobi satima. Umjesto da sluša bakine beskonačne priče, odsutno je gledao u mobitel i surfao. Kako ne bi pregladnio, sa sobom bi donosio vlastitu hranu. Policija istražuje slučaj zbog ometanja posjeda i prijetnji.

Oglas

Je li ovaj mladić ovisnik o internetu?

Potpunu kontrolu nad svojim ponašanjem i vremenom koje posvećujemo virtualnom svijetu imamo ako korištenje interneta ima jasan cilj i svrhu i možemo ga napustiti u svakom trenutku. Ako osoba većinu svog vremena provodi na internetu stalno provjeravajući društvene mreže i online sadržaje i nerijetko, umjesto izlaska vani, odabire ostanak kod kuće živeći život putem socijalnih mreža, razvija se ovisnost, piše Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretbanske županije. Ovisnost možemo prepoznati po ovim simptomima:

  • žudnja za priključivanjem na internet koju osoba ne može kontrolirati, priključenje na internet postaje prva aktivnost u danu
  • gubitak kontrole nad vremenom provedenim na internetu i pronalaženje lažnih opravdanja za vlastito ponašanje
  • tjeskoba, napetost i razdražljivost kao posljedica nemogućnosti pristupa internetu
  • potreba za sve duljim korištenjem interneta da bi se postiglo zadovoljstvo
  • zanemarivanje drugih životnih navika
  • nastavljanje s internet aktivnostima unatoč činjenicama o štetnim posljedicama.
Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.