Prati nas

Show

Geni kameni

Popularna Dalmatinka otkrila: ‘Ja sam najviše građanka svijeta’

Ako ste i vi mislili da je popularna voditeljica Podravka, varate se. Ona je građanka svijeta koja nosi dalmatinske gene.

Objavljeno

|

Vlatka Pokos izašla iz ormara: Ja sam Dalmatinka!
Vlatka Pokos (scr: Instagram)

Nakon što je nedavno potvrdila da se u dobrim odnosima razišla sa zgodnim ragbijašem Većeslavom Holjevcem, omiljena hrvatska voditeljica Vlatka Pokos (54) pojasnila je svoje podrijetlo i tajnu prezimena koje nosi. Naime, mnogi ne znaju da je Pokos Dalmatinka te da joj je prvo prezime bilo Vuković.

“Nisam Podravka, niti je Sokolovac u kojem sam odrasla Podravina, iako gravitira Koprivnici. To područje je doslovno tromeđa Bilogore, Kalnika i Podravine. Moja mama, djevojačkog prezimena Pokos je podrijetlom Zagorka a otac mi je bio Dalmatinac/Vlaj iz splitskog zaleđa”, napisala je Pokos na Instagramu.

“Genetikom i fizičkim izgledom sam definitivno više Dalmatinka i ponosna sam na to podrijetlo. Mislim da moja neobična ljubav prema Dalmaciji definitivno ima veze s mojom genetikom. Pritom moram naglasiti da sam, kao četrnaestogodišnjakinja promijenila prezime Vuković u Pokos.”

Oglas

Dodaje da je ta promjena prezimena bila izraz zahvalnosti i želje da se identificira s bakom Ljubicom Pokos i ženskom stranom obitelji koja je uvijek bila snažnija i stup obitelji, objasnila je.

Naime, Vlatka nikada nije skrivala svoju ljubav prema baki koja ju je odgojila. “Moja mama i baka odgojile su mene i moje tri sestre u svakom smislu, uz podršku mog očuha, kojeg zovem ocem. Kulturom i stilom sam Zagrepčanka a srce mi je u Dalmaciji. Najviše sam kozmopolit, građanka svijeta!” zaključila je lijepa voditeljica i pjevačica.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.