Prati nas

Povjerljivo

Iskra života

‘Zbog mlađeg ljubavnika sam bolja supruga i majka, hvala mu’

Marina, zrela žena u braku sa svojom studentskom ljubavi, priznaje da je posegnula za mlađim muškarcem, unatoč tome što voli supruga. Ova ispovijest istražuje kompleksnost ljubavi i preljuba. Otkriva da nevjera ne mora uvijek značiti i nedostatak ljubavi.

Objavljeno

|

ilustracija: S. Bura/mj

Preljub i velika razlika u godinama među ljubavnim partnerima, dvije su stvari koje naši komentatori na društvenim mrežama najviše osuđuju. Potaknuta, kako kaže, drvljem i kamenjem, koje “pravednici” s Facebooka bacaju na druge, javila nam se čitateljica Marina. Ona je, naime, počinila oba grijeha.

Marina ima 50 godina, u braku je sa svojom studentskom ljubavi. Situirani su, sretni u smislu djece i sređenih života, pa ipak je posegnula za mlađim muškarcem.

“Iako supruga volim više od života, naš brak je zapao u rutinu. Naša ljubav je jaka, ali svakodnevne obaveze i monotonija učinile su da se osjećam manje kao svoja prava ja. Zaboravila sam da mogu biti i duhovita i zavodljiva i lijepa drugima. Ne mislim da je moj suprug kriv za to, jednostavno se dogodilo.”

Oglas

Kako kaže, sve se promijenilo kada je upoznala 22 godine mlađeg Ivana. Njihova veza isprva je bila poslovna, no nakon par kava planula je iskra. “Shvatila sam da me privlači njegova energija i strast prema životu. Nakon nekoliko mjeseci, naša veza se razvila u tjelesnu avanturu. Oboje smo u braku i od početka smo bili jasni da je naša veza samo fizička i da ne mijenja naše osjećaje prema našim supružnicima.”

Više ne osjeća grižnju savjesti

S Ivanom se sastaje za vrijeme radnog vremena, nekoliko puta mjesečno i kaže da joj je to sasvim dovoljno. “Ti trenutci postali su moj ventil, izvor energije i strasti. Nakon što je naša afera započela, osjetila sam se ponovno živom. Moje raspoloženje se poboljšalo, osjećam se sretnijom i ispunjenom. I fizički sam zablistala. Isprva sam svaki put imala grižnju savjesti, ali sam si sve to posložila u glavi i sada nemam problem.”

Njena postrana veza se pozitivno odrazila i na njenu obitelj. “Postala sam bolja majka. Manje sam frustrirana i razdražljiva, a više prisutna i angažirana u životima svoje djece koja su sada studenti. Počeli smo provoditi više kvalitetnog vremena zajedno, organizirati obiteljske aktivnosti. Strpljiva sam. Čak se i moj intimni život sa suprugom poboljšao, dobili smo novi zamah. Čini se kao da se svima više sviđam nova ja.”

Kao masaža

Marina kaže da puno razmišlja o svojoj situaciji. Kada bi njena veza s Ivanom prestala, osjetila bi tugu no zna da bi ga brzo preboljela. Možda bi čak potražila drugog, no oko toga nije posve sigurna. “Zahvalna sam mu, ali znam da to nije ljubav. To što imam s njim, mogla bih imati i s drugim muškarcima”, navodi.

S druge strane, dodaje, ne bi imala protiv ni da njen suprug pronađe nekoga tko bi mu pružio isto uzbuđenje i energiju, ali to nije tema koju bi s njim ikada otvorila. “Toliko ga volim da bih bila sretna kada bih znala da je on sretan zbog toga. Mislim da naša partnerska ljubav nadilazi sve tjelesne avanture koje bismo mogli imati, a koje za mene predstavljaju nešto efemerno, otprilike kao odlazak na masažu.”

“O mojoj aferi znaju samo moje najbolje prijateljice, koje me razumiju i ne osuđuju. Jedva sam dočekala pohvaliti im se. One su mi podrška i oslonac, a njihova diskrecija mi omogućava da zadržim svoju tajnu, iako bih o svemu željela glasno govoriti. Ponekad se osjećam kao tinejdžerica koja je tek iskusila život i želi to podijeliti sa svijetom, ali ne smije jer je svijet zao”, objašnjava svoje osjećaje.

“Znam da mnogi ne razumiju moj izbor, ali za mene je ovo bilo neophodno da se ponovno osjetim živom. Isto tako znam da će me osuđivati žene i muškarci u lošim brakovima koji su davno ubili svaku iskru života u sebi. Ali život moramo živjeti, nismo tu da bismo trpjeli i bili gladni svega. Želim iskoristiti svaku minutu i biti sretna. To je moja obaveza prema sebi i drugima”, zaključuje naša čitateljica. Možete li je razumjeti? Povjerite nam se.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.