Prati nas

Povjerljivo

Ljubav na selu

‘Zaljubila sam se u čovjeka koji mi je popravio veš mašinu’

Kad je pročitala da odrasla djeca svojim roditeljima, koji su samci, brane nove ljubavi, digla joj se kosa na glavi, piše nam gospođa Milena (73). Zato je opisala vlastito iskustvo ljubavi u trećoj životnoj dobi i mladima poručila da zabranom ne postižu ništa osim što majci uskraćuju možda jedinu zbiljsku radost.

Objavljeno

|

Umirovljenica Milena javila nam se nakon objave priče gospođe Veronike kojoj je sin zbog nove ljubavi zabranio viđati unuke. Milena je podijelila svoju sličnu priču o ljubavi i životu u zlatnim godinama.
ilustracija: S. Bura/mj

Umirovljenica Milena javila nam se nakon objave priče gospođe Veronike kojoj je sin zbog nove ljubavi zabranio viđati unuke.

“Meni se dogodilo nešto slično i nisam nikoga slušala, zato i nakon devet godina imam suputnika koji me poštuje, voli i uz mene je. Naglašavam to uz mene je’, jer djeca i unuci dođu u posjetu i odu za dva sata, a onda ste opet danima, možda i tjednima, sami. I još bi si uzimali za pravo naređivati nam s kim ćemo se družiti i s kim se ljubiti? Ne može to tako!” piše.

Zaljubila se gotovo desetljeće nakon suprugove iznenadne smrti. “Bila sam sama i neko vrijeme mi je to godilo, ali kad mi se sa 64 dogodila ljubav, upravo sam živnula, dobila snagu za koju sam mislila da je davna prošlost. Smiješno mi je kad se sjetim naših prvih susreta, on me i danas zafrkava da sam sve lukavo smislila ne bih li ga upecala”, doznajemo.

Oglas

Ljubav je na selu

Potom je opisala kako je počela njihova ljubav na selu. “Pokvarila mi se veš mašina, bojala sam se zvati ovlašteni servis jer mora doći izdaleka i to mi skupo naplatiti. U mjestu se znalo tko je ‘majstor za sve popravke’ pa sam prvo nazvala njega. Došao je i riješio problem, popili smo kavu i otišao je.”

“Za tri dana imala sam problem s bojlerom, zvala sam ga opet. Ovaj put je ostao još malo duže. Treći put sam ga nazvala da mi se opet na bojleru nekontrolirano pali i gasi lampica i tada me pitao bi li se trebao preseliti k meni da mi rješava probleme po kući, pa smo se smijali. Nismo ni slutili da će se to dogoditi osam mjeseci kasnije.”

“Oboje smo bili udovci u srednjim šezdesetima i ništa nas nije moglo zaustaviti. I nakon devet godina on živi više kod mene nego što je u svojoj kući. Moj sin živi na katu moje kuće, a njegova kći u njegovoj je kući. Svi su našu vezu dobro prihvatili i sve prigode slavimo zajedno”, doznajemo od ove sretne umirovljenice.

“Mislim da je jedino normalno i ispravno prihvatiti tuđe izbore, svaka zabrana i ljutnja zbog majčine ljubavi za osudu je. Da vidite mene i mog novog partnera kako se dobro slažemo, pomažemo si i uljepšavamo si svaki dan, ne biste, draga djeco, nerazumno odbacivali (zaljubljene) roditelje”, stoji na kraju ispovijesti gospođe Milene.

A što vi mislite o ovoj temi?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.