Prati nas

Povjerljivo

Nema razumijevanja

Vesna (67): ‘Kći me prekrižila jer ljubujem sa susjedom’

Umirovljenici Vesni činilo se posve prirodnim, a njezinoj kćeri posve neprirodnim, da se ona nakon suprugove smrti zbliži sa susjedom, koji je također udovac. Ne samo da ju je zbog toga odbacila rođena kći, već ju je ogovaralo cijelo mjesto i trebalo joj je dosta vremena da se posloži.

Objavljeno

|

Zaljubiti se u mirovini.
ilustracija: S. Bura/mj

I dok je za malo međiimursko mjesto vrijedila ona stara izreka “svakog čuda tri dana dosta” pa su nju i susjeda sumještani ubrzo pustili na miru, kći gospođi Vesni nikad nije oprostila novu ljubav. Na pisanje ispovijesti odvažila se, piše nam ona, nakon što je čitala o sudbini naše čitateljice Veronike i shvatila da nije jedina koja ispašta samo zato što je odlučila živjeti po svom.

“Kad sam kćeri rekla da namjeravam preseliti kod susjeda jer smo se zavoljeli i ljepše nam je biti u dvoje nego samima, potpuno se izobličila. Počela je vikati da joj se otac, moj pokojni suprug koji je umro prije tri godine, okreće u grobu i da ona to neće tolerirati. Urlala je da sigurno pijemo zajedno, jer moji potezi nisu zdravorazumski. Vrijeđala me kao mladog majmuna”, napisala nam je u pismu.

Trauma zbog gubitka oca

S jedne strane, razumije kći, ali kći nimalo ne razumije nju. “Rane su već tri godina na njezinom srcu, strašno je voljela oca. Bolovao je dugo i svi smo doživjeli traumu. No, ona bi s 38 godina trebala moći prihvatiti kako smrt oca, tako i nastavak svog i mog života. Voljela bih da ode psihologu, ali to uporno odbija”, doznajemo nadalje.

Oglas

Kći, kaže nadalje, odrješitim odbijanjem majke šteti svima – njoj, sebi, zetu, maloj djeci. “Ne želi dolaziti k nama, ne želi mi dovesti ni unuke. Nema joj tko pričuvati djecu, evo što radi inat i netolerancija. Dođe samo ponekad zet i doveze mi ih nakratko, da se izgrlimo. Ona to zna i pušta ih, ne zbog mene nego valjda da djeca znaju da imaju baku. Susreti s djecom su bolni, rastanci su još bolniji. Što da vam kažem dalje od toga”, iskrena je izrazila bol.

‘Neću se odreći sreće’

“Naravno da će moja kći jedinica naslijediti kuću, želim da to dalje pripadne unucima. Ja i dalje sve održavam, ali kako starim smatram da se trebamo malo dogovarati oko svega. Nekako se još uvijek nadam da će razum kod moje kćeri prevladati i da ćemo se s vremenom izmiriti. Jedno je sigurno: ja se ni zbog koga ne mislim odreći svoje sreće”, stoji u zaključku pisma odlučne umirovljenice Vesne.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.