Prati nas

Povjerljivo

Nepremostiv jaz

Veronika: ‘Ne smijem viđati unuke jer sam se udala za obiteljskog prijatelja’

Čitala je gospođa Veronika na našem portalu brojna svjedočanstva naših čitatelja koji su se zaljubili u svojim šezdesetima, sedamdesetima, pa i osamdesetim godinama života. I ona je, piše nam, doživjela ljubav u ozbiljnijim godinama, ali na žalost nije naišla na odobravanje bliskih ljudi.

Objavljeno

|

I najveća ljubav može imati gorak okus ako bližnji ne prihvaćaju našu sreću. Veronika dijeli svoju priču o novoj ljubavi i bolnoj udaljenosti od sina i unuka.
ilustracija: S. Bura/mj

I najveća ljubav koja uđe u naš život može imati pomalo gorak okus ako nam vezu zagorčavaju naši bližnji koji se s tim ne mogu, ali ni ne žele pomiriti. To se upravo događa gospođi Veroniki, koja nam o tome piše ne bi li barem malo olakšala dušu i mirnije nastavila sa životom.

Nije napisala je li se razvela ili je udovica, no priznaje da je pronašla novu ljubav. “Čovjek za kojeg sam se drugi put udala bio je dugogodišnji prijatelj moje obitelji. Sin ga je nekad obožavao, a sada ga ne želi ni čuti ni vidjeti. Jednako tako ne želi vidjeti ni mene”, otkrila nam je u pismu.

Potom je napisala da ju je dotukao udarac koji joj je sin zadao samo kako bi je povrijedio do srži, znajući da će je to najviše boljeti. “Moja nova ljubav i udaja jedini su razlog zbog kojeg mi sin brani viđati moje unuke. A to jako boli”, napisala je kratko, ali iskreno i emocijama nabijeno pismo gospođa Veronika.

Oglas

Još jedna zabranjena ljubav

Gospođa Dragana (62) povjerila nam je da je doživjela sličnu sudbinu. “Od mladosti sam poznavala čovjeka iz našeg malog mjesta, svi se tu znamo. Nikad nisam ni pomišljala da bih jednog dana imala nešto više s njim. Bila sam u sretnom braku, ali mi je suprug umro kad je imao svega 54 godine. Sedam sam godina bila sama, a onda mi se prije dvije godine dogodio jedan susret koji me spojio s novim čovjekom mog života”, otkrila nam je.

“Bila je lokalna zabava i otišla sam na živu muziku, da se malo proveselim, sretnem poznanike, možda i zaplešem. Zaputila sam se prema grupici parova koje poznajem i s kojima sam se nekad često družila i sa suprugom, kad me on presreo i pitao što ću popiti, rekavši da on časti. Otišla sam s njim prema improviziranom šanku, počeli smo pričati i nismo stali barem dva sata”, opisuje nadalje.

“Poželjeli smo se vidjeti i sutradan i tako je počelo. Na žalost, to se nije svidjelo mom sinu. Odselio je godinama ranije od kuće, prije smrti oca. Imam i snahu i unuče. Od dana kad je saznao da sam se zaljubila, prekrižio me. Nastavila sam sa životom, ali je moja sreća zauvijek pomućena”, izjadala nam se gospođa Dragana.

O ružnim prijetnjama sina, koji je k svemu i psuje, pisala nam je i čitateljica Ivanka koja se zbog toga čak ne usudi upuštati u ljubavni odnos, pa moli za savjet.

Pišite nam i o svojim iskustvima!

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.